Добре познат на живописно изкушената публика, Димитър Войнов-син изненадва с

...
Добре познат на живописно изкушената публика, Димитър Войнов-син изненадва с
Коментари Харесай

Хартиеният свят на Димитър Войнов-син

Добре прочут на картинно изкушената аудитория, Димитър Войнов-син изненадва с новия си цикъл картини. Той може да се прегледа до 28 октомври в пловдивската изложба " Възраждане ", Стария град, ул. " Стоян Чалъков " 1.

Авторът обръща нова страница в търсенията и въпросите по отношение на положенията на човешката душа. От композициите с тела, без значение дали цели или единствено елементи от тях - ръце, крайници, в този момент са останали единствено очите - като най-истински и прецизен израз на възприятията и страстите вътре в нас. Вторият съставен елемент са разноцветните листове хартия - измачкани, или нови и чисти, скъсани, залепени, листове като затвор или прозорец, листове като бурка... листове хартия криещи всичко, само че не и очите ни, написа галеристът Сим Алексиев.

Съвременна, майсторска, изчистена - изложбата е предизвикателство към усещанията, освен като тема, концепция и осъществяване, само че и като размери на самите произведения - централната част е триптих с размери 1.50 на 3.20 м., подсилен с две опорни картини - 1.80 на 1.00 м.

Димитър Войнов-син е роден през 1971 година в София. Завършва ССХУ за изящни изкуства " И. Петров " в София и стенна живопис в НХА. Има над 40 независими изложения. Носител е на оценките: премия за автопортрет и за рисунка на НХА; " Сребърно Възраждане " за живопис на изложба " Възраждане " ; едноименната премия на Суверенен християнски медал на рицари на Св. Архангел Михаил и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР