Добре е известно, че южнокорейската компания Samsung непрекъснато работи върху

...
Добре е известно, че южнокорейската компания Samsung непрекъснато работи върху
Коментари Харесай

Новият фърмуер на Samsung влошава работата на NVMe SSD Samsung 960 Pro и 960 Evo

Добре е известно, че южнокорейската компания Samsung непрестанно работи върху усъвършенстването и възстановяване стабилността на работата на своите флаш дискове благодарение на нов фърмуер. Но в последното възобновяване на микрокода за топ-NVMe дисковете, програмистите на корпорацията очевидно позволиха неточност.
Появи се голям брой известия на консуматори, че обновяването на фърмуера на устройствата 960 Pro и 960 Evo до версии надлежно B6QCXP7 и 3B7QCXE7 води до сериозен спад в продуктивността. Отбелязва се и нестабилната работа на редица приложения, 100 процентната интензивност на диска даже и при нулево четене и запис, както и рухването на оптималната скорост на поредно четене до 1,4 GB/s. Има съответни недоволства, че операционната система Windows 10 от време на време замръзва за няколко секунди (проверено с преносимите компютри Dell XPS 9560 и Alienware 17r4). Врменното изваждане на SSD-то, смяната на настройките на BIOS-а и преинсталирането, не оказват помощ.

Samsung съществено и с внимание се отнесе към жалбите на потребителите и към този момент се зае с търсенето на аргументите, водещи до неудовлитворителната работа на флаш дисковете. Но до излизането на новите версии на микрокода вероятно ще изминат една-две седмици.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР