Добре дошли в невероятния свят на цирка, където магията се

...
Добре дошли в невероятния свят на цирка, където магията се
Коментари Харесай

Фондация Мини Арт: Елате в невероятния свят на цирка, където магията се слива със забавлението!

Добре пристигнали в невероятния свят на цирка, където магията се слива със заниманието! На Street Music Fest, първия фестивал, който ще събере на една сцена китаристи, цигулари, акордеонисти, саксофонисти и артисти, които нормално срещаме по оживените софийски улици, Mini Art Foundationорганизира най-вълнуващата циркова работилница за деца и възрастни.

Готови ли сте да се потопите в света на цирка и да разкриете вътрешната си звезда? Пригответе се да се срещнете с вълнуващи циркови игри и практики, където ще научите главните умения за придвижване, съгласуваност и баланс. Ще се изправите по-високо, като наберете самочувствие и се забавлявате безпределно. Защото в цирка всички са звезди и няма място за скучни моменти!



От основаването си  превръща цирка в същинска магия, която допира сърцата на разнообразни хора и ги предизвиква да открият насладата и творчеството на цирка. Те дават сцена на актьори, с цел да   изявят своите гении и да получат признанието, което заслужават. 

Гео Калев е създателят на Фондацията, управител на планове и фотограф, а главен цирков треньор е Галина Риом-Ройбек, която е международен първенец по юнисайкъл (Unicycle), треньор по акробатика и стойка на ръце (Handstand).

Каква е задачата на Mini Art Foundation?

От 2017 година развиваме обществения цирк и общата цел на този план е да развие цирковата процедура и да даде нови вероятности за цирковата педагогика в региона на децата и младежите в и към София, България. Ние се стремим към това посредством интензивно локално партньорство и с интернационалните организации, които имат сходни действия. Нашата цел е всяка година да представяме Mini Art Festival в България като Международен фестивал за актуален цирк и мултиплатформа за изява на актьори. Мини Арт Фест започва през 2011 година като предпочитание на Гео Калев да споделя изкуството сред хора със сходни ползи. Фестивала започва точно със мотото „ Изкуство за актьори “. Първото издание на фестивала се организира в неговото фотографско студио, цялостно с другари, деца и заинтригувани които всички имаха предпочитание да видят нещо ново.
    View this post on Instagram           
A post shared by Mini Art Center (@mini.art.foundation)

Освен че вдъхновявате и радвате стотици хора, по какъв начин подкрепяте поддържа и предизвиква локалните актьори и гении?

С нашия годишен Mini Art Fest, който се организира 12 пъти, ние поддържаме развиването на нов арт бранш, актуален цирк (new-circus), представяйки интернационалните актьори и компании на българска земя, с цел да вдъхновим и подкрепим локалните актьори в представянето на техните хрумвания на нашите подиуми. Нашият новооткрит Mini Art Center (2020) поддържа децата, младежите и възрастните да разполагат с цирково подготвително пространство, където могат да изследват и/или да развият в допълнение своите гении в доста разнообразни циркови дисциплини. “

А какво ще забележим на Street Music Fest?  

Ние обичаме да внасяме с нашия семинар, наименуван „ Животът е обществен цирк “, атмосфера на моментална връзка, ориентировка, съдействие и интерес към другите от нашето общество, без значение от обществения или стопански статус. Искаме да ви покажем, че всеки е кадърен да овладее това завладяващи изкуство. 

Да овладее салдото на велосипеда с другари, подкрепящи го, да преодолява страховете си, и да си потвърждаваме, че ние можем! При нас постоянно се усеща чувството на заедност! „ Мога да направя доста повече, в сравнение с си мислех “ или „ в действителност е доста занимателно да бъда деен с децата си по изцяло нов метод, в сравнение с просто да играя с футболна топка “, в действителност екстрахирам доста от него като възрастен “. 

В събота (20 май) oт 11:00-13:00 ч. в Циркова работилница - Социален цирк за цялото семейство, ще се запознаете с циркови игри и практики, ще преминем през главните умения за придвижване, съгласуваност и баланс в дисциплите: Жонглиране, Унициклинг, Циркова акробатика.  

Очакваме с неспокойствие да се срещнем с вас, с главата надолу или на равна уравновесена начална точка! 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР