Добрата хидратация е важна за здравето. Затова често се препоръчва

...
Добрата хидратация е важна за здравето. Затова често се препоръчва
Коментари Харесай

Доколко е полезна детокс водата за здравето?

Добрата хидратация е значима за здравето. Затова постоянно се предлага да пием по  осем чаши вода  на ден. Според някои схващания обаче, прибавянето на някои съставки към водата, като лимон или джинджифил, може да увеличи нейната полза.

Какво е детоксикираща вода?
Прочетете още
Детокс водата е вода, към която са добавени малко пресни плодове, зеленчуци или билки. Тъй като към нея не се прибавя сок, тя съдържа  напълно малко калории . Това я прави известна напитка в  режимите за детоксикация  и измежду спортистите. Детокс водата постоянно се предлага и в режимите за намаляване, вместо напитките с високо наличие на захар, като плодови сокове и газирани питиета, пише Puls.bg. 

Как да си създадем детокс вода?

За да си приготвите детоксикираща вода, прибавете късчета плодове, зеленчуци или билки към гореща или студена вода. Колкото повече съставки употребявате, толкоз по-силен ще е ароматът. Можете да оставите детоксикиращата вода в хладилника за 1 до 12 часа, с цел да може ароматът да е по-наситен. Не забравяйте да премахнете добавките, с цел да не стартират да се разлагат. Някои известни предписания за детокс вода включват:
Краставица и мента;Лимон и джинджифил;Къпина и портокал;Лимон и пикантен червен пипер;Диня и мента;Грейпфрут и розмарин;Портокал и лимон;Лимон и лайм;Ягода и босилек;Ябълка и канела.
Ползи от детокс водата

Твърди се, че детоксикиращата вода може да помогне за намаляване, филтриране от отрови, балансиране на рН на тялото, по-добро храносмилане, имунитет, въодушевление, за увеличение на енергийните равнища и възстановяване на тена. Смята се, че точните свойства на детоксикиращата вода варират според от съставките и наситеността им. Научните проучвания, които поддържат тези изказвания обаче, са прекомерно малко, а някои са даже пресилени. Те потвърждават главно, че детокс водата може да помогне за  намаляване, по-добро храносмилане и въодушевление . Всички тези изгоди обаче бихте получили и от пиянство на елементарна вода.

За детокс продуктите постоянно се твърди, че улесняват пречистването на тялото и подкрепят загубата на тегло. Термините „ отрови “ и „ детоксикация “ обаче са с неразбираемо наличие и не е дефинирано какво се отстрани и тъкмо как се случва. Тялото има добре работещи механизми за детоксикация, а  понастоящем  няма доказателства , че някой артикул или диета форсират тези процеси или ги вършат по-ефективни.

И въпреки всичко, детокс водата е здравословна напитка, изключително за хора, които намират водата за скучна на усет. Щом прибавянето на билков или плодов привкус към водата помага да приема на повече вода и по-малко газирани питиета и сокове, това единствено по себе си към този момент е потребно.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР