Добра новина - пчелите няма да измрат! Лошата новина е,

...
Добра новина - пчелите няма да измрат! Лошата новина е,
Коментари Харесай

Южноафрикански пчели притежават способност да се клонират до милион пъти

Добра вест - пчелите няма да измрат! Лошата вест е, че южноафрикански тип може да нападна и измести всички елементарни пчели, клонирайки се от майка на щерка с съвсем идентична ДНК, без никаква разнородност.

Съвършени клонинги

Изглежда, че пчелите няма да изчезнат от лицето на земята толкоз бързо. Южноафриканският тип пчели от Кейптаун е новият „ призрачен сън “ за елементарните пчели. Той е на практика вечен, защото може да се клонира до милион пъти, с цел да оцелее. Учените са изумени от обстоятелството, че копието на пчелата-майка е безусловно еднообразно по генетика с нейните милиони деца даже след три десетилетия, написа „ Futurism “.



„ Удивително е, само че е и необикновено нефункционално “, сподели Бенджамин Алдройд, създател на проучването и водещ професор по генетика в Сидни, базирайки се на обстоятелството, че няма генетично многообразие във типовете.

Клонингите ще унищожат елементарните пчели

Има доста инсекти, които се развъждат без сътрудник. Това не е нещо ново и за пчелите. Когато кралицата реши да се възпроизведе, тя „ рекомбинира “ своята ДНК и детето й, макар че е от един родител, има ненапълно нова „ смесена “ ДНК. Но при южноафриканските пчели от Кейптаун няма „ рекомбинация “. Дъщерята е безусловно копие на майката!



Освен че е необичаен образец за клониране в дивата природа, това дава на южноафриканските пчели огромна мощ - те могат да нападат и да завладяват кошерите на елементарните пчели, като дейно ги заместят като тип. В прочут смисъл те им вършат услуга, тъй като пчелините на елементарните пчели сигурно умират сега, в който царицата към този момент не може да се развъжда. За да спасят обстановката, „ служащите “ стартират да се развъждат и те снасят яйца, само че тогава към този момент няма кой да работи и да поддържа пчелина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР