Добра новина от Турция дойде за легендата на световните щанги

...
Добра новина от Турция дойде за легендата на световните щанги
Коментари Харесай

Добра новина за великия Наим! Одобриха донор за трансплантацията

Добра вест от Турция пристигна за легендата на международните щанги Наим Сюлейманоглу. Според информация на в. „ Хюриет “ към този момент е утвърден донор за чернодробна трансплантация на Джобния Херкулес, която ще бъде осъществена напълно скоро.

Както е известно, 50-годишният някогашен щангист е настанен в болница в Истанбул, където се намира под непрекъснато лекарско наблюдаване поради чернодборна непълнота. Първоначално даже беше подложен в изкуствена кома.

Много хора показаха предпочитание да дарят част от черния си дроб, с цел да спасят живота на родения в кържалийското село Птичар някогашен състезател. Сред тях бяха отсети 7-8 индивида, от които лекарите дефинираха 3-4 подобаващи за донори.

Още през цялото време един от кандидате да подари част от черния си дроб е братът на Наим Сюлейманоглу – Мухарем. Най-вероятно той е утвърденият претендент за донор. Подходящ се е оказал и човек от листата с доброволците.

Наим Сюлейманоглу беше квалифициран за трансплантация още преди дни, само че се появиха проблеми с единия му бъбрек и лекарите избраха да изчакат усъвършенстване на здравословното му положение. Трикратният олимпийски първенец е подложен на лекуване за възстановяване на работата на органа.

След това на Сюлейманоглу бяха направени всички проучвания, които демонстрираха, че той е подготвен за осъществяването на трансплантацията. Очаква се интервенцията да бъде осъществена напълно скоро. Състоянието на седемкратния международен първенец се следи под лупа и от турския президент Реджеп Ердоган, който изрази угриженост за положението на именития щангист и персонално го посети в болничното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР