Добавянето на офшорни вятърни мощности по света се е увеличило

...
Добавянето на офшорни вятърни мощности по света се е увеличило
Коментари Харесай

Европа ще е глобален лидер в плаващите офшорни централи

Добавянето на офшорни вятърни мощности по света се е нараснало със 7% през предходната година макар насрещните провокации, свързани с инфлацията и спиранията на веригата на доставки. Очаква се секторът да нарасне с още 9% тази година до над 11 GW, сподели Rystad Energy в собствен разбор.

Растежът на промишлеността се чака да продължи със постоянни темпове, прогнозата е световните вятърни съоръжения, като се изключи континентален Китай, да надвишават 520 GW до 2040 година

Смята се, че Европа играе решаваща роля в този напредък, като разчита в огромна степен на плаващата вятърна сила, с цел да реализира амбициозните си национални цели. Очаква се до 2040 година континентът да съставлява повече от 70% от световните плаващи съоръжения, като прогнозата е техният потенциал да доближи 90 GW. Тези планове са най-вече ориентирани в Обединеното кралство, Франция и Португалия. Очаква се закрепените на дъното офшорни мощности в Европа да доближат към 284 GW.

Глобалният офшорен вятърен бранш претърпява постоянен напредък, подхранван от увеличени вложения и комерсиална активност. Тесните места във веригата на доставки обаче съставляват обилни провокации пред разрастването на промишлеността “, разяснява Петра Мануел, старши анализатор в Rystad Energy.

Докато амбициозните цели покачиха доверието на вложителите, оправянето с тези логистични проблеми е от решаващо значение за гарантиране, че офшорната вятърна сила може да играе централна роля в световния енергиен преход.

В отчет се споделя, че сполучливото превъзмогване на тези провокации освен ще помогне на технологията да узрее, само че също по този начин ще насърчи поддържаща екосистема, която въодушевява непрекъснатата надеждност на вложителите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР