Добавете това към цветята и ще цъфтят непрекъснато! Петуниите, дребните каскадни

...
Добавете това към цветята и ще цъфтят непрекъснато!
Петуниите, дребните каскадни
Коментари Харесай

Добавете това към цветята и ще цъфтят непрекъснато!

Добавете това към цветята и ще цъфтят непрестанно!

Петуниите, дребните каскадни петунии, са известни цветя за балкони и прозорци. Но, с цел да цъфтят през цялото лято, те в действителност изискват много грижи.

Петуниите понасят добре на слънчеви места със слънчева светлина през целия ден. Ако са засадени на полусенчесто място, те би трябвало да се напояват един път дневно през лятото. На слънчево място, петунията се нуждае от поливане най-малко два пъти дневно.

Най-важно е, петунията в никакъв случай да не остане без влага. Полива се постоянно, само че умерено, тъй че да не загние, рано заран или вечер с хладка вода. Препоръчва се да се полива с престояла вода. По време на поливането листата не трябва да се мокрят. За да бъде по-лесно, можете да инсталирате система за напояване “капка по капка ”, или да засадите петунията в самополиващи се саксии.

Колкото по-светъл е цветът на цветята, толкоз по-голяма е потребността от наторяване. Веднъж седмично се подхранват с тор, обогатен с фосфор и грозде. Ако листата на петунията са бледи и светли и по тях ясно се разграничават жилите, значи, че не се хранят задоволително.

Сухите цветя и листа не би трябвало да се отстраняват, тъй като, в случай че се откъсне от зелената част, на това място се появява рана, на която бактериите и други причинители на заболявания се развъждат.

Ако листата постоянно изсъхват и пожълтяват, това може да е знак, че петуниите би трябвало да се подхранят повече.

Важно е да се означи, че петуниите се засаждат във висящи кошници, саксии или сандъчета на балконите или прозорците.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР