До този момент цените на водата, тока и отоплението се

...
До този момент цените на водата, тока и отоплението се
Коментари Харесай

Пестелив пазар: Как да се храним здравословно с по-малко пари

До този миг цените на водата, тока и отоплението се повишиха значително, а дружно с тях и тези на храните, облеклата, обувките и редица други артикули и услуги. Инфлацията върви нагоре и към този момент няма изгледи обстановката да се усъвършенства.

Основни артикули, които слагаме на трапезата, като олио, самун, млечни произведения, яйца, месо, зеленчуци и плодове, по всяка възможност ще продължат да нарастват.

Кризата обаче не е опрощение да изоставите здравословния метод на живот, изключително когато в фамилията има деца. Има няколко корекции в листата за извършване на покупки, които ще ви оказват помощ да балансирате бюджета през идващите няколко месеца, изискващи стягане на колана.

Диетологът Айтор Санчес разгласява в Twitter акаунта си лист от 10 съвета, с чиято помощ може да се храните здравословно без това да ви коства съществени разноски. Напротив, допустимо е да постигнете спестовност.

По-малко бисквити

Бисквити обичайно може да се купят на относително ниска цена. Това обаче не значи, че би трябвало да изобилстват на трапезата. Някои производители влагат в тях съставки с неприятно качество, както и палмово масло. Санчес предлага да ги замените с пълнозърнест самун или овесена каша.

Сезонни артикули

Всъщност, година след година нутриционисти припомнят, че е целесъобразно да се ядат сезонни храни. Освен че са по-устойчиви, те са и по-евтини. Не се глезете ненужно с череши през зимата.

Плодове за десерт

Ако сравните цените на плодовете и някои кремове и различен вид сладки артикули, ще осъзнаете, че е добра концепция да наложите плодовете като десерт. Тъй като съдържат много захар, яжте ги умерено.

Повече зеленчуци

През студените месеци има стеснен избор на зеленчуци. Затова Санчес предлага да се ориентирате към бобовите култури. Те са богати на протеини и са засищащи. Освен това не са скъпи.

Планирайте готвенето

За да намалите потреблението на сила, планирайте деликатно процеса на готвене. Ако печете пица, да вземем за пример, възползвайте се от загрятата фурна, с цел да опечете и зеленчуци.

Пазарувайте грамотно

Диетологът предлага да не вършиме компромис с качеството на храните поради цената. Това може да ви коства набъбване на разноските за прегледи и медикаменти. Още занапред започнете да сравнявате марките и продуктите, които оферират.

Не плащайте за нещо, което може сами да извършите

Сега е моментът да се отървете от навика да плащате за артикули, които сами може да приготвите. Например, мюсли, микс от салата, подготвени пържени кюфтета и така нататък Да, този вид артикули пестят време, само че плащате повече за по-малко.

Предпочетете потребните въглехидрати

Най-здравословните въглехидрати се съдържат в пълнозърнестите артикули и картофите. Ако желаете да заситите апетита за сладко, купете си сладки картофи, написа Cadenaser.

Какво ще пием?

Водата е неизменима част от менюто ни и може да ни помогне да понижим бюджета за храна. Ако покрай вас има минерален извор, възползвайте се и ще спестите от пазаруване на бутилирана вода.

Планирайте храната

Не е належащо да го планирате с акуратност до минута. Достатъчно е да предвидите каква храна ще ви е нужна в границите на няколко дни или седмица. По този метод ще може да оползотворите всяка останала от предното готвене половин чушка или пък патладжан.

Планирането ще ви бъде от изгода, в случай че сте решили да се възползвате от промоция в магазин. Например, когато купувате по-голямо количество на преференциална цена. Тогава някои консуматори попадат в капан. Те купуват прекомерно доста храна, част от която се скапва, тъй като не са възнамерявали вярно използването й.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР