До сряда, 2 октомври, регистрираните за участие в местните избори

...
До сряда, 2 октомври, регистрираните за участие в местните избори
Коментари Харесай

До 10 000 лева глоба за участници в местния вот, ако не подадат задължителна информация в Сметната палата

До сряда, 2 октомври, записаните за присъединяване в локалните избори партии, обединения и инициативни комитети би трябвало да подадат в Сметната палата първите данни за предизборната си акция. Освен наименованията на участниците във вота - в това число подкрепящите ги обединения и инициативни комитети, наименованията на социологическите организации и на рекламните организации, както и на организациите за реализиране на връзки с обществеността, с които партиите, обединенията и инициативните комитети работят. Трябва да се заявяват и имената на донорите и произходът на средствата.

По време на акцията участниците в изборите би трябвало да подават всяка нова информация за регистриране в регистъра. Срокът за това е до 7 дни от възникването й.

За да ги подкрепи да спазят законовите си отговорности за идния избор, одитната институция е изпратила листовка до всички участници, които са регистрирани в ЦИК, както и до всички Общински изборни комисии. Изготвени са и видеоклипове с разяснителна информация

В случай че не бъде подадена наложителната информация за включване в единния указател на представляващия партията, инициативния комитет или обединението, се постанова санкция от 3000 до 10 000 лева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР