До средата на новата седмица очаквам да сме разкрили първите

...
До средата на новата седмица очаквам да сме разкрили първите
Коментари Харесай

До дни отварят COVID зони в поликлиниките


До средата на новата седмица чакам да сме разкрили първите COVID-зони в някои от общинските поликлиники, разгласи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Още в петък е взето решение ДКЦ-тата да се включат в диогностиката в помощ на лечебните заведения в града.

В новите пунктове ще се обезпечава клиничен обзор от доктор, безвъзмезден антигенен тест, кръвни проучвания и при потребност, нагледно проучване на бял дроб (рентген). Така персоналният доктор ще може да предпише съответно лекуване за хората, които могат да останат у дома и те да са спокойни. Тези, които се нуждаят от лекуване в болница, ще бъдат пренасочени от екипите на Спешна помощ.

лаборантите и сестрите от ДКЦ-ата, които ще се включат. Всеки от тях ще получи по 1000 лева Допълнително за всеки обзор поликлиниката ще получи по 10лв. за екипите, които работят.

Общо плануваните средства за тези диагностично-консултативни центрове в София и огромните градове, които отворят COVID-зони, ще са 3 млн. лева до края на годината. Пациентите ще се насочват към екипите на поликлиниките от персоналните си лекари, които след прегледа и проучванията ще продължат лекуването, добави Фандъкова.

За обезпечаването на персоналните лекари, Министерски съвет ще обезпечи по 1000 лева на доктор или 5 млн. лева до края на годината.

С 50 млн. лева в допълнение ще се укрепи потенциалът на огромните лечебни заведения, които усилят броя на леглата и екипите си за лекуване на вируса.

15 млн. лева се плануват за бързи антигенни проби, тъй че те да са безвъзмездни за хората със признаци.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР