До скоро се смяташе, че червеното месо повишава риска от

...
До скоро се смяташе, че червеното месо повишава риска от
Коментари Харесай

Защо ProViotic Кардио пази сърцето?

До скоро се смяташе, че аленото месо покачва риска от сърдечни болести, просто тъй като е с високо наличие на наситени мазнини. Но през днешния ден това към този момент не е толкоз просто с помощта на откриването на метаболит - вещество, създадено по време на храносмилането и метаболизма - наименуван триметиламин N-оксид, или TMAO.

TMAO се образува, след консумация на храни, съдържащи вещество, наречено холин- вещество намиращо се освен в аленото месо, само че и в пилешкото месо, яйцата и рибата. Докато бактериите в червата се хранят с холина създават триметиламин (TMA). Черният дроб приема този ТМА и го трансформира в TMAO. Интересното обаче е, че нездравословното вещество се усилва, в случай че броя на положителни бактерии (като да вземем за пример от жанр Lactobacillus) е намалял, а броя на болестотворните бактерии (като да вземем за пример жанр Clostridium, Escherichia и Salmonella) се нараснали. Намаляването на рисковото вещество защищава от сърдечно-съдови рецесии, в това число инфаркт и инсулт както и от високи равнища на неприятния холестерол.

Заради всичко това, увеличението на съотношението на положителни към неприятни бактерии в червата както и съществуването на мощен антиоксидант като ресвератрол е изключително потребно за намаляването на ТМАО, както и за понижаване на риска от сърдечни проблеми изключително свързани с оксидирания холестерол.

Водени от концепцията да намерят ефикасно, натурално и взаимствано от традициите в храненето облекчение на положението на сърдечно болните хора, екип от млади български експерти създали хранителната добавка ProViotic Кардио . Тази новаторска композиция съчетава потребните съставки, присъщи за аленото вино и ферментирали артикули като туршия. Именно от позиция на ТМАО сега в ИСУЛ се организира огромно кардиологично проучване за успеваемостта на ProViotic Кардио, като пациентите се изследват за съразмерност на положителни към неприятни бактерии, ТМАО и повсеместен липиден профил на кръвта.

Млечнокиселите бактерии Lactobacillus plantarum GLP3, срещани в големи количества във ферментирали български артикули, като родните туршии да вземем за пример, вземат участие в регулирането на така наречен ангиотензин конвертиращият ензим (АСЕ) в човешкия организъм. Потискането на този ензим понижава налягането върху кръвоносните съдове.

Освен упоменатото дотук, млечнокиселите бактерии от растителна среда усъвършенстват салдото на микрофлората в стомашно-чревния тракт и изключително този вариант има потвърдени антимикробни свойства против патогенни бактерии от родовете Escherichia и Clostridium, двата болестотворни рода, които са свързани с високите равнища на ТМАО. Така че варианта Lactobacillus plantarum GLP3, освен усилва броя на положителните бактерии, само че и интензивно понижава броя на неприятните микроорганизми.

Ролята на олигозахаридният пребиотик инулин е да основава удобна среда за развиване на потребните микроорганизми в храносмилателния тракт. Инулинът понижава токсините в червата, усъвършенства храносмилането, поддържа естествените равнища на кръвна захар, контролира телесно тегло.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР