До скоро казвахме, че няма практически избор на ваксина, но

...
До скоро казвахме, че няма практически избор на ваксина, но
Коментари Харесай

Д-р Филипова: Резултатът от ваксините е един и същ, макар да са различни като производство

 " До скоро казвахме, че няма на практика избор на ваксина, само че стартира да се появява действителният миг с избора ", разяснява доктор Радосвета Филипова, секретар на Националния имунизационен щаб пред bTV. 

" Ваксините са разнообразни като произвеждане, само че резултатът е еднакъв – получавате имунитет и сте предпазени “, означи тя. 

Според нея нещата, които ни вълнуват, към момента не ги знаем.

По думите й изборът на ваксина е редуциран до това какво ще избере лекарят, който ви преглежда. 

Тя прикани хората да се имунизират с наличните ваксини и да не чакат идващите, тъй като процесът тече и от ден на ден хора се ваксинират. 

Дори и всички да се имунизираме, в случай че не съблюдаваме ограниченията, вирусът ще продължи да циркулира, съобщи още доктор Радосвета Филипова.

" Мерките би трябвало да се съблюдават и всички да сме дейни – да се носят маски и да има отдалеченост, без значение къде сме – на опашка за ваксини, в магазина или в градския превоз “, уточни тя.  

За образец лекарят даде грипните ваксини и по какъв начин се боледува от грип. Според нея хората би трябвало да си поставят ваксини срещу грип, без значение дали са си поставили против COVID-19. 

" Това са две разнообразни болести, с разнообразни причинители. Единствено клиниката им може да бъде наподобяваща. Една от теориите е, че коронавирусът ще се трансформира в грипен вирус и по този начин ще циркулира в избрани елементи на света “, изясни още доктор Радосвета Филипова. 

" На други места по света няма опашки за ваксиниране, само че има пунктове, които не са като нашите. В България имаме строги обичаи в ваксинирането – прави се единствено от доктор, има обзор преди този момент. Смисълът не е да мине бързо, а да бъде качествено и безвредно и за двете страни “, разяснява лекарят във връзка опашките за имунизация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР