До обяд избирателната активност в Бургас беше близо 9%, по-ниска

...
До обяд избирателната активност в Бургас беше близо 9%, по-ниска
Коментари Харесай

Избирателната активност в Бургас: 9% гласували до обяд в морския град

До обяд изборната интензивност в Бургас беше близо 9%, по-ниска в сравнение с последния избор от предходната година. Най-активни досега са в община Приморско с малко над 15%, следвани от Царево и Созопол, най-слаба е интензивността в Айтос. Още от обстановката в района - да забележим в идващия репортаж.

В района право на глас имат малко на 360 хиляди души, които ще упражнят избор на общо 611 машини и общо 6 мобилни секции пръснати в Бургас, Поморие, Карнобат и Сунгурларе. Изборният ден тук бе маркиран от злополука, която затвори централния път Бургас - Малко Търново още в 6ч сутринта и прати шестима души в болница. Час по-късно пътят бе отворен.

 
Единствената притеснителна секция по отношение на лек авто случай в община Малко търново, секцията в китното село Калово отвори с десетина минути по-късно тъй като единия от членовете не можа да пристигна. Вече са в цялостен състав и всичко работи. Имахме два сигнала за проблеми с машини. Установихме че машините са в ред и работят. 
Михаил Хаджиянев – ръководител на РИК-Бургас

А другояче в района има 21 столетници с право на глас, както и 4 хиляди младежи, които ще упражнят своя избор за първи път в живота си. Сред тях е и Борис, който през днешния ден гласоподава с татко си за първи път.

 
Не съм доста добре надъхан за бъдещето тъй като света отива на на никое място. В момента в дословен смисъл инфлацията е гигантска, нещата не наподобяват добре само че уповавам се хората които ще дойдат на власт да се оправят с инфлацията, с процентите, с тегленето на заеми и всевъзможни такива неща. Защото без стопанска система страната не може да върви напред.
Борис - гласоподавател за първи път
Той се осведоми главно от интернет и ютуб нали, и поучава се и с мен, само че първо гласоподаване. В последна сметка той си избира.
Бисер - татко на Борис

А другояче на 7 места гласоподават в урни в лечебните заведения, гласоподават и в бургаския затвор. В следобедните часове в района чакат и по-висока изборна интензивност.
Гласувах за нещо положително, да има за всичко, за народа на първо място. Да стане по-добро, само че ще забележим. За в този момент не се сбъдват нещата.
И тази година 26 души ще гласоподават в намерено море, които са екипажът на фериботът „ Дружба ”, плаващ към Грузия.

 
В петък капитанът на кораба и членове на екипажа получиха изборните бумаги и допускам в този момент някъде са в намерено море и гласоподават. И ще получим протокола сканиран вечерта и ще го прибавим към резултатите.
Михаил Хаджиянев - ръководител на РИК-Бургас

На територията на 13 общини в най-големият изборен регион гласуването протича умерено. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР