До началото на европейското първенство по волейбол за мъже остават

...
До началото на европейското първенство по волейбол за мъже остават
Коментари Харесай

Витал Хайнен: 24 отбора са твърде много за европейско първенство


До началото на европейското състезание по волейбол за мъже остават броени дни (12-29 септември). Типично в стила си, старши треньорът на международния първенец Полша - Витал Хейнен направи изказване по отношение на регламента на шампионата. Белгиецът подлага на критика Европейската волейболна конфедерация пред една от полските малките екрани.

„ 24 тима в конкуренцията са прекалено много. Вижда се и в женския шампионат. Можете да преброите броя на мачовете, приключили с резултат 3:0, и да сравните по какъв начин е било преди. Не приказва добре за волейбола. Едностранните мачове вредят на всеки спорт. Необходими са по-тежки мачове. В Европа няма 24 тима, които да са на едно и също равнище. Страхувам се, че ще се повтори и при мъжете. Лично аз избирам шампионат с 16 участници “, съобщи Хайнен за Polsat Sport.
Тимът на Полша продължава подготовката си за Евроволей. Надпреварата ще започва на 12 септември и ще се организира в четири страни: Белгия, Франция, Холандия и Словения. " Дружина " е в група D в Амстердам и Ротердам и ще се изправи против Холандия, Естония, Украйна, Чехия и Черна гора.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР