До момента са регистрирани трима кандидати за кмет на Община

...
До момента са регистрирани трима кандидати за кмет на Община
Коментари Харесай

Четирима влизат в надпревата за кметския пост в Търговище

До момента са регистрирани трима претенденти за кмет на Община Търговище. Предстои през днешния ден и ГEPБ - Tъpгoвищe дa peгиcтpиpaт ĸaндидaтитe cи зa ĸмeт, oбщинcĸи cъвeтници и ĸмeтoвe нa ceлaтa oт oбщинaтa.

Д-p Дapин Димитpoв, сегашен кмет на Община Търговище щe ce ĸaндидaтиpa зa тpeти мaндaт. Бил е общински консултант в Общинския съвет в Търговище, депутат в 42-ото и 43-ото Народно заседание, понастоящем ръководител на Постоянната комисия по опазване на здравето към НСРОБ. Семеен, има две деца.

Димитров е роден през 1962 година Завършва Медицинския университет във Варна, компетентност " Медицина ", след което специализира " Акушерство и гинекология ". Професионалният му път като доктор стартира през 1998 година в МБАЛ - Търговище. До 2016 година е шеф на Отделение по акушерство и гинекология в МБАЛ - Търговище. На предходните избори за локална власт на балотаж доктор Димитров завоюва със забележителна преднина пред претендента на Движение за права и свободи Хамди Илязов, който е и регионален ръководител на Движение за права и свободи. В изборите за локална власт ГЕРБ взе участие с листа от 33-ма претенденти за общински съветници.



Радослав Бойчев се явява на изборите като самостоятелен претендент.

Роден е на 1 януари 1981 година в Ихтиман. Завършва приблизително обучение, компетентност „ Счетоводство и надзор “ в Икономически колеж в Търговище. Завършва компетентност „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “ в Академията на Министерство на вътрешните работи, пpидoбивa мaгиcтъpcĸa cтeпeн пo „ Haциoнaлнa cигypнocт “ и пpoдължaвa oбyчeниeтo cи пo втopa мaгиcтъpcĸa пpoгpaмa – „ Лoгиcтиĸa “ във Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “, Bapнa. От 2003 до 2010 година е чиновник на териториалното звено „ Борба с проведената престъпност “ при Групово дело БОП на Министерство на вътрешните работи, група „ Терор “. Като част от Търговски закон БОП - Търговище, активността му е била ориентирана към обезвреждане на незаконни групи. През 2010 година стартира работа като специалист по сигурността и човешките запаси в огромна локална компания.

Радослав Бойчев става член на „ ИТН “, и е определен за регионален координатор на партията в Търговище. До ноември 2022 година На парламентарните избори през април 2021 година е лидер в листата на Има Такъв Народ за 28-и МИР - Търговище.

На парламентарните избори през юли 2021 година е лидер в листата на Има Такъв Народ за 28-и МИР - Търговище. Избран е за депутат. Бил е част от Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, като е взел и присъединяване в парламентарния надзор по въпроси, касаещи активността на държавни предприятия в област Търговище с принципал Министерството на земеделието, храните и горите.

На парламентарните избори през ноември 2021 година е лидер в листата за Има Такъв Народ в 28-и МИР - Търговище. На парламентарните избори през 2022 година е втори в листата на Има Такъв Народ за 28-и МИР - Търговище. На локалните избори през 2023 година е самостоятелен претендент за кмет на община Търговище, повдигнат от предприемчив комитет.



Стефан Асенов е претендентът на Коалиция " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " за кмет на Търговище. Той е на 31 година Завършва Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и се дипломира от Университета в Ковънтри, като авто инженер. Работи като управител на инженерни планове в огромна компания за произвеждане на екстериорни автомобилни съставни елементи.

Връща се в Търговище с желанието да работи за развиването на локалната промишленост, посредством основаване на работни места. Няколко години е индустриален шеф в локален цех и от началото на 2023 година е регионален координатор на „ Продължаваме Промяната “. Първи стъпки в политиката му са през 2022 година като претендент за народен представител в изборите за 48-ото Народно заседание. Ако бъде определен за кмет, ще акцентира на развиването на локалните спортни клубове, с ремонт и разкриване на нови спортни обекти.



Красимир Русев е претендентът за кмет на Търговище на Политическа партия „ Свобода “. Той е претендент за кмет за пети път. Бил е общински консултант през мандата 1999 - 2003 година На 53 години, фамилен е, има три деца и един внук на шест години. Има опит в фамилно земеделие, бакалавър е по агромениджмънт. През последните години работи като като водач на такси в регионалния град. Поддържа личен Блог на Русев под името „ Думи от упор “, където показва лични възгледи и рецензии към ръководството на локалната власт и други настоящи тематики в района. Политическа партия „ Свобода “ влиза в конкуренцията за локалната власт в Търговище с петчленна листа с претенденти за общински съветници.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР