Днес ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб

...
Днес ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб
Коментари Харесай

Горещ понеделник. Температурите ще достигнат 38 градуса

Днес ще бъде най-вече слънчево и топло. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг.

Обявен е и жълт код над цялата страна поради рисково високи температури. След обяд ще е горещо с оптимални температури сред 33 и 38 градуса, тук-там в Горнотракийската равнина и по-високи, в София към 34, Велико Търново – 38, Плевен – 37, Благоевград – 37, Сандански и Пловдив – 38, Варна – 29, Бургас – 30 градуса.

Над планините ще е най-вече слънчево, след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до мощен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 26 градуса, на 2000 метра - към 18.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е към 23 – 24 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над Балканите продължава също горещата вълна. Максималните температури ще са сред 33 и 37 градуса. София, Солун и Истанбул – 33 градуса, Белград – 34, Атина – 36, Скопие и Букурещ – 37 градуса.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР