Огромното влияние на вота от Турция за ДПС се прояви

...
Огромното влияние на вота от Турция за ДПС се прояви
Коментари Харесай

ДПС са първи в чужбина на вота за 50 НС, но ПП-ДБ води при Евроизборите

Огромното въздействие на вота от Турция за Движение за права и свободи се прояви през забележителните разлики при вота в чужбина в сравнението на поддръжката за партиите за 50 Народно заседание и за Европарламент.

При над 50% преброени протоколи от секциите отвън България Движение за права и свободи е първа политическа мощ в изборите за народен парламент, само че тежестта ѝ пада под 5 на 100 в изборите за евродепутати.

Причината за огромното разминаване се дължат на обстоятелството, че в Евроизборите не може да гласоподават български жители в страни отвън Европейски Съюз - да вземем за пример Турция, Англия, Съединени американски щати, където има огромни емигрантски диаспори.

Прави усещане и че Евроизборите са провокирали много по-слаб интерес измежду хората в чужбина спрямо националния избор.

ПП-ДБ да вземем за пример имат над 10 000 гласа, подадени от жители отвън България за народни представители от обединението. Но гласовете на емиграцията за евродепутатската им листа са съвсем двойно по-малко - и въпреки всичко са задоволителни за първото място.

Над 90% от хората в Турция са дали своят вот за Движение за права и свободи на националните избори, а в Германия и Англия ПП-ДБ и " Възраждане " са съвсем изравнени в поддръжката от гласувалите българи при междинното броене.

В Испания и Италия, където има огромни български общности, " Възраждане " води, следвано от " Величие ", демонстрират предварителните данни на ЦИК за вота в чужбина за 50 Народно събрание
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР