До момента имаме изградени 11 км ограда по сухоземната граница

...
До момента имаме изградени 11 км ограда по сухоземната граница
Коментари Харесай

11 км е вече изградената ограда по границата с Румъния

До момента имаме построени 11 км ограда по сухоземната граница с Румъния, забити са коловете и на още 8 км. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов след оперативно съвещание за обзор на ограниченията против африканската чума по свинете.

Оградата се укрепва и със спираловидна режеща тел вид “Бруно”. Подобна рекомендация е отправена от специалистите, както и от министрите на последното съвещание на Министерски съвет. На най-рисковите места и по продължение на пътеките на придвижване на дивите животни ще бъде подложен и втори ред “Бруно”. Изграждането на оградата все още става по едно и също време от 3 места- Кайнарджа, Дуранкулак и Кардам.

„ От сряда доста интензивно съсредоточихме запас, с цел да напреднем оптимално бързо с построяването на оградата”, сподели министър Порожанов. На терен са към 480 индивида от 6-те държавни горски предприятия, от районните ръководства по горите във Варна, Русе и Шумен и Изпълнителна организация по горите. Паралелно с построяването на оградата те правят и засилен надзор с патрулиращи двойки, изключително през нощта, за секване на вероятно придвижване на диви прасета от Румъния.

“Добре е, че сега дивата свиня не е склонна да прави доста нападения. Тя стои там, където си е намерила храна – в тази ситуация царевица. По-засилена миграция се чака да има след приключването на реколтата”, изясни още земеделският министър.

В оперативното съвещание в Шабла участваха и шефът на Изпълнителната организация по горите Григор Гогов, шефовете на Областните дирекции по сигурност на храните в Русе, Силистра, Добрич и Варна, регионалният шеф на Добрич Красимир Кирилов, шефовете на Североизточното държавно дружество Веселин Нинов и на Северноцентралното държавно дружество Цветелин Миланов и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР