До момента Европейският съюз е замразил активи на руски лица

...
До момента Европейският съюз е замразил активи на руски лица
Коментари Харесай

ЕК подготвя конфискация на руски активи при заобикаляне на санкциите

До момента Европейският съюз е замразил активи на съветски лица и компании за 24,1 милиарда евро, само че общността няма правно съображение за тяхната конфискация. Това сподели в четвъртък на брифинг в Брюксел представителят на Еврокомисията Кристиан Виганд.


„ На сегашния стадий Европейски Съюз е блокирал активи на лица или компании, включени в черните описи, за 24,1 милиарда евро. Тези активи подлежат на заледяване, само че не могат да бъдат иззети, няма правно съображение за това “, сподели той. „ Ние обаче работим по предложение за криминализиране на заобикалянето на наказания, което към този момент е в напреднал стадий. Ако се откри заобикаляне на наказания, активите могат да бъдат иззети. Всичко, което е належащо, е това да е съвместимо с върховенството на закона “, -каза Виганд, представен в медиите.

Така той отговори на молба да разяснява решението на основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд да конфискува американски активи на създателя на телевизионния канал Царград Константин Малофеев в размер на 5,4 милиона $ и да ги трансферира на Украйна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР