До момента четири автобуса и всички коли на българската мисия

...
До момента четири автобуса и всички коли на българската мисия
Коментари Харесай

Автобуси и леки коли пътуват от Киев и Одеса към България

До момента четири рейса и всички коли на българската задача в Киев се придвижват към границата. В транспортните средства има към 200 души - български, украински, американски жители, жители на Република Северна Македония и един от Грузия, като включително влиза и цялата ни дипломатическа задача. Това заяви министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в Министерството на външните работи.

Целият дипломатически състав на Генералното консулство в Одеса също е изтеглен от този град и пътува за България. От Одеса през днешния ден потеглиха два рейса и леки коли, в които има към 130 души. „ След като преминат границите на Украйна, до България те ще бъдат съпроводени от полицейски конвой “, заяви министър Генчовска. Тя добави, че постоянната автобусна линия Одеса - Варна продължава да работи.

На брифинга в Министерство на външните работи стана ясно още, че в Москва има 58 души, които са изявили предпочитание за евакуация. Посолството ни е в контакт с тях и се провежда сухопътен превоз.  

Външният ни министър заяви, че на кораба " Рожен ", плаващ под малтийски байрак, от 17-членния български екипаж, единствено двама индивида са поискали евакуация и в  момента се работи по този въпрос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР