През следващото денонощие облачността ще бъде значителна. След полунощ валежите

...
През следващото денонощие облачността ще бъде значителна. След полунощ валежите
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През идващото денонощие облачността ще бъде забележителна. След среднощ преваляванията ще отслабват и стопират, само че в следобедните часове тук-там, основно в планинските региони, още веднъж ще има валежи. Атмосферното налягане ще се намалява и вечерта към този момент ще е близо до междинното за месеца, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, в София – към 9°. Максималните ще са сред 16° и 21°, по-високи – в крайните югозападни региони, в София – към 18°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, само че единствено на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 15° и 18°. Температурата на морската вода е  14-15°. Вълнението на морето ще е 3 бала.  

Над планините ще бъде най-вече облачно. Преди обяд ще е съвсем без превалявания, а след пладне на доста места ще има валежи от дъжд, в обособени региони на Югозападна България и ще прегърми. Ще духа до сдържан, източен вятър, в Рила и Пирин ще се ориентира от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще е към 12°, на 2000 метра – към 6°.

В четвъртък вятърът ще отслабне. Над доста региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, ще има основно в североизточните региони и в югозападната част от страната. 

В петък от запад на изток на доста места ще превали и прегърми, има нараснала възможност тук-там явленията да са интензивни. С превръщане напразно от северозапад дневните температури ще се намалят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР