До месец се очаква да започнат строително-монтажните работи по изграждането

...
До месец се очаква да започнат строително-монтажните работи по изграждането
Коментари Харесай

Започва изграждане на нов учебен корпус в центъра на Перник

До месец се чака да стартират строително-монтажните работи по построяването на нов образователен корпус с басейн и топла връзка към постройката на главно учебно заведение " Св. Иван Рилски " и Природо-математическата гимназия в Перник , заяви пред Българска телеграфна агенция заместник-кметът Мирослав Стоицев, като по думите му подземни връзки са наложили промени в плана. 

Стойността на обекта е 7,5 млн. без Данък добавена стойност . Новият корпус ще бъде вдигнат върху амортизирано баскетболно игрище и е с разгъната застроена повърхност 4 000 кв. м. Сградата е триетажна , тук ще се образоват 12 паралелки с 288 възпитаници от първи до четвърти клас , в това число и деца в неравностойно състояние.

Басейнът ще е на първия етаж, с размери 12.5х25 метра и пет плувни коридора, със съблекални за 15 девойки и 15 момчета, душове, треньорска стая, складови и сервизни пространства. Ще бъде издигната и закрита спортна зала за начален стадий на образование.

На втория етаж ще разположат 6 класни стаи за 144 ученика , 4 STEM-кабинета за просвета, технологии, инженерство и математика, складови и санитарни пространства. Шест класни стаи ще има и на третия етаж плюс 4 STEM-кабинета, също със санитарни и складови пространства. 

 В двора ще се оформят зелени площи , тротоарни настилки и място за паркова мебел – пейки и кошчета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР