До крайният резултат се стигна след нелепа грешка в защита

...
До крайният резултат се стигна след нелепа грешка в защита
Коментари Харесай

Спортист Своге победи Дунав в контрола

До крайният резултат се стигна след нелепа неточност в отбрана в 43-тата минута, оповестиха от клуба

Отборът на Спортист победи Дунав с 1:0 в една доста равностойна контрола, в която русенци се победиха на процедура сами с доста нелепа неточност в отбрана в 43-тата минута, оповестиха от клуба.

Иначе срещата стартира много равностойно, като в първия четвърт час нямаше действителни голови положения пред двете порти. Началните минути на мача минаха под знака на борбено движение поради и това, че теренът в селището край Сандански не бе от най-предразполагащите за бърз и техничен футбол.



В 19-тата минута на мача пристигна и първото по-опасно състояние. То бе за тима на Спортист. Крилото на отбора от Своге Лукас Мартинс се озова на голово състояние, само че младият вратар на Дунав Даниел Николов се намеси доста добре и избави с крайник, като по този метод съумя да предотврати попадение в своята врата.

След това състояние последваха нови минути на много равностойна игра, като и двата тима заложиха по-скоро на изчакващо държание и деликатни дейности. В 30-тата минута тимът на Дунав отговори с доста красива многоходова офанзива с бързи подавания. Тя стартира от Мехмед Сабри, мина през Никола Колев, който продължи с бърз пас към Стоян Предев. Той от своя страна незабавно подаде на Мартин Костадинов. След това топката бе ориентирана към Мирослав Будинов, само че не му стигна малко да изпревари стража на Спортист Стефано Кунчев, който опази своята мрежа в тази обстановка. Две минути по-късно още веднъж Дунав сътвори блъсканица пред Кунчев след центриране на Стоян Предев, само че “драконите ” не съумяха да се възползват от обстановката и Спортист още веднъж оцеля. В тези минути на мача русенци се настаниха доста трайно в половината на своя противник и създаваха постоянно главоболия с офанзиви, от които обаче не съумяха да основат нешо по-опасно.

В 40-тата минута Джан Хасан центрира отляво след нарушаване. За негово страдание обаче топката не бе засечена от никой от състезателите в наказателно поле и Стефано Кунчев още веднъж се намеси добре. И таман когато по-очакваното бе Дунав да вземе самодейността в резултата, една нелепа неточност в ляво на отбраната на русенци даде опция на Спортист да означи гол и да поведе в резултата. Джан Хасан върна към Даниел Николов, само че топката беше пресечена от съперников състезател, за който не остана нищо друго с изключение на да означи от лесна обстановка.

Второто полувреме продължи в много равностойно, бързо и динамично движение, само че без кой знае какви рискове пред двете порти. В началото на втората част в тима на Дунав бяха осъществени две смени. На мястото на Емил Янчев влезе Кристиян Господинов, а Денислав Минчев размени Диян Димов. Това наложи вътрешни рокади в състава на русенци. Стоян Предев мина в центъра на отбраната, Мартин Костадинов стана десен бек. Мехмед Сабри и Денислав Минчев се нареждаха по двата фланга на офанзивата. Първите близо 20 минути започнаха огледално на първото полуврвеме, като може да се каже, че липсваха всевъзможни забавни обстановки и пред двете порти. В 65-тата минута Дунав още веднъж смени своята сграда на игра, защото Дани Братоев влезе на мястото на Мирослав Будинов. Целта на тази смяна бе ясна. От една страна те трябваше да употребяват бързината на Мехмед Сабри, който мина зад нападателя, а от друга бързият Дани Братоев се опита да изостри дейностите по десния фланг на офанзивата. Малко по-късно Анджело Димитров влезе на мястото на Георги Вълчев, а Радослав Великов размени Йордан Димитров. Въпреки влизането на младите футболисти, или по-скоро с помощта на него темпото в мача остана относително високо, само че за сметка на това и двата тима не можеха да се похвалят с кой знае каква работливост.

По този метод след много здрав и равносилен мач, Дунав загуби от Спортист Своге в третата си контрола. В събота русенци ще играят против Вихрен Сандански.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР