До края на великденските празници не бива да се правят

...
До края на великденските празници не бива да се правят
Коментари Харесай

След Великден може да разхлабят достъпа до паркове и градини


До края на великденските празници не трябва да се вършат промени в режима, само че обмисляме и сме подготвени с организация за последователно облекчение на достъпа до паркове и планини. Това разяснява кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка думите на премиера Бойко Борисов, че се мисли в бъдеще да бъде въведен по-свободен режим за придвижване в парковете.

Преди два дни обсъждахме и с господин Борисов, и с проф. Мутафчийски разновидности за облекчение на част от ограниченията, когато е допустимо. За мен сега е най-важно да посрещнем наближаващия съгласно експертите пик по време на великденските празници, тъй че мнението ми е, че до края на великденските празници не трябва да се вършат промени в режима, безапелационна бе Фандъкова. Заедно с това мислим и сме подготвени да създадем организация за последователно облекчение на ограниченията, изключително първоначално за фамилиите с деца. За мен те са най-потърпевши от стоенето у дома, добави градоначалникът. Тя акцентира, че за дребните деца е потребно да са на открито известно време и някак си и за родителите е облекчение. Отново ще кажа, за това приказваме след великденските празници, натърти Фандъкова.

Тя разясни, че през днешния ден има онлайн съвещание с Общинския щаб да може да се сътвори организация. Разговарях и с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи по този въпрос. Увери ме, че полицията ще има запас да управлява процеса, както го стартираме. На този стадий апелирам всички, дано да имаме още малко самообладание. Справихме се доста добре всички жители на София. Благодаря им от сърце, показахме дисциплинираност, показахме отговорност. Нека в този момент идните светли празници да покажем, че сме виновни. Изпратила съм писмо до Българската православна черква. Те имаха своето решение. Обърнаха се и те и молиха множеството хора да останат у дома по тези празници. Имам условието да бъдат спазвани всички правила и в, и към църквите. Ние ще помогнем с измиване на всички територии към църквите, сподели още кметът на София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР