До края на тази година в целия исторически център на

...
До края на тази година в целия исторически център на
Коментари Харесай

До края на 2022 г. в целия исторически център на София се въвежда Зона 30

До края на тази година в целия исторически център на София се планува да се вкара "Зона 30 " - ограничение на скоростта на придвижване до 30 км/ч по второстепенната улична мрежа. Това заяви Димитър Петров шеф на Дирекция "Управление и разбор на трафика " на Столичната община за Българска телеграфна агенция.

От 10 февруари "Зона 30 " се вкарва в карето сред булевардите "Пенчо Славейков ", "Прага ", "Скобелев ", "Витоша ". Целта е повишение на пътната сигурност и стимулирането на по-широкото потребление на различни способи за напредване, изясни Петров.

"Зона 30 " ще бъде въведена с слагане на съответните пътни знаци, бележещи началото и края на зоната. Директорът на Дирекция "Транспорт " сподели, че в тази зона все още съществуват разнообразни физически ограничители на скоростта като повдигнати пешеходни пътеки, изкуствени неравности, както и едно от главните правила за сполучливото въвеждане на такива зони - еднопосочност на улиците и опазване на правилото за преимущество на дясностоящия.

По думите на Петров по този начин водачите са принудени да понижават скоростта на кръстовищата и съвсем да стопират, с цел да се огледат за движещ се от дясната им страна автомобил. Това са главните детайли от пакета ограничения, които се ползват сполучливо в съвсем цяла Европа, за ограничение на скоростта, изясни Петров.

Той разгласи, че е квалифициран и планът за идната зона с ограничаване на скоростта до 30 км/ч, която е сред бул. "Христо Ботев ", ул. "Алабин ", бул. "Патриарх Евтимий " и ул. "Ангел Кънчев ". Петров акцентира, че ограничаването няма да важи за главните булеварди, където ограничаването на скоростта остава 50 км/ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР