До края на тази година таванът на пенсиите ще се

...
До края на тази година таванът на пенсиите ще се
Коментари Харесай

До края на тази година таванът на пенсиите ще се обвърже с максималния осигурителен доход

До края на тази година таванът на пенсиите ще се обвърже с оптималния застрахователен приход. Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков пред Българска национална телевизия.

Гьоков се разгласи за цялостното отпадане на тавана, само че посочи, че това няма по какъв начин да стане през 2022 година:

„ Ще има повдигане на тавана на пенсиите и той ще бъде привързан да речем с оптималния застрахователен приход и ще бъде твърдо еди-какъв си %, изобщо не е обикновено да има таван на пенсиите. Всеки би трябвало съгласно осигурителния си принос към системата да получава пенсията си без да има ограничаване “.

Министърът акцентира, че въпросите за тавана на пенсиите и оптималния застрахователен приход би трябвало да се решат след полемика с национално представителните организации на синдикатите и работодателите.

Георги Гьоков уточни, че минималната заплата ще се увеличи през 2022 година, като новият ѝ размер ще се дефинира с приемането на държавния бюджет, което следва да се случи най-късно в края на февруари. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР