До края на седмицата заплатите на членовете на надзорния и

...
До края на седмицата заплатите на членовете на надзорния и
Коментари Харесай

Кирил Петков слага край на заплатите по 60 000 лв. в ББР

До края на седмицата заплатите на членовете на надзорния и управителния съвет на ББР ще бъдат понижени в пъти. От Министерството на стопанската система оповестяват пред вестник " 24 часа ", че те ще са равни на естествените за банковия бранш. Това евентуално значи, че ще бъдат 15 000 - 17 000 на месец, колкото са междинните хонорари в бранша. Бонуси няма да бъдат отменяни, само че ще се дефинират по отношение на ефикасното осъществяване на задачите на банката и ще бъдат съобразени с рекомендациите на Европейската банкова асоциация.

Причина за орязване на заплатите е, че някогашните шефове на ББР са получавали заплата до 60 000 лева през някои месеци. Част от обезщетенията и възнагражденията са с размери, които ме накараха да ахна, съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков, откакто разгласи, че.

" Вярно е, че това е на база заплата, бонус, само че приказваме за големи суми на месец за една банка, която е финансирана с нашите налози, безумно е! ", възмущава се Петков. Една от първите задания на новото управление ще бъде прекъсването на сходен вид обезщетения към заплатата. " Който желае да работи за тези пари, да работи в частния бранш, а не да са от нашите налози ", безапелационен е министърът.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Иск за вреди завежда Министерството на стопанската система против чле...

Петков ще понижи заплатите на надзорния съвет, защото се дефинират от министъра на стопанската система, а надзорния – на управителния съвет. Това обаче не се отнася за ръководителя на надзора Стамен Янев, който не получава заплащане от банката, а от поста си като шеф на организацията за вложения.

Новото управление на ББР към този момент е вписано в Търговския указател. Това става при третия опит за промяна. Досегашните бяха блокирани поради тъжба на старите шефове.

Петков се е отказал от желанията си да съди някогашните шефове на банката. Радвам се, че взеха решение да не влизат в спорове, добави икономическият министър. Така в надзора на ББР към този момент са Валентин Михов и Васил Щонов, третият член е шефът на организацията за вложения и някогашен. Членове на управителния съвет стават Цанко Арабаджиев и Владимир Георгиев като изпълнителни шефове и Крум Георгиев.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Българска банка за развиване излезе на загуба от 104.5 млн. лв. през предходната 2020 година, сочат дан...

С встъпването на новите мениджъри действително ще стартира и смяната на заемите, отпускани на дребните и междинните компании, които ще са до 5 млн. лева Вече имаме контрол, който е професионален, фокусиран върху задачите, с доста висок учебен лиценз, сподели още Петков.

Правителството е одобрило и спомагателни пари за дребните предприятия с оборот над 500 000 лева Така общо бюджетът за грантовата помощ става 182 млн. лева С парите ще бъдат подкрепени към 3700 компании.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР