До края на седмицата в цялата страна предстои специализирана полицейска

...
До края на седмицата в цялата страна предстои специализирана полицейска
Коментари Харесай

Пътна полиция стартира специализирана акция за контрол на скоростта

До края на седмицата в цялата страна следва профилирана полицейска акция за надзор на скоростта, сподели на брифинг основен контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция ".

По време на интервенцията на доста места в цялата страна ще се прави надзор на скоростните режими посредством техническите устройства. Най-важното, което би трябвало да се означи е, че местата за надзор не са инцидентни, а са по отношение на данните за зародили пътнотранспортни катастрофи или по-скоро тези, които са настъпили, в резултат на превишена или несъобразена скорост, изясни Близнаков.

По думите му, като част от профилираната полицейска интервенция, в петък ще се организира по този начин нареченият " 24-часов маратон ", в който чиновници на реда ще наблюдават и денем, и през нощта за спазването на рестриктивните мерки.

По отношение на инспекциите за скоростта, осъществени по време на празничните дни, Близнаков сподели, че са открити 37 000 нарушавания. Той даде образец за лидер, който е засечен да кара с 225 км/ч по Софийския околовръстен път, към 18:00 часа в най-натоварения ден от Великденските празници.

Друг сходен случай е от Автомагистрала " Струма ", където лидер е открит да кара с 203 км/ч, сподели още Близнаков и добави, че това са част от образците, поради които няма да спрат да поставят старания и засилено да управляват скоростните режими.

По време на Великденските празници са регистрирани доста нарушавания. Проверени са над 46 000 транспортни средства и над 4000 лица, като са открити и направени над 13 000 документа. В рамките на петте дни, за интервала 13-17 април, са открити и 223 случая на водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР