До края на октомври най-късно стотици хиляди фирми трябва да

...
До края на октомври най-късно стотици хиляди фирми трябва да
Коментари Харесай

Сменят всички касови апарати в Гърция

До края на октомври най-късно стотици хиляди компании би трябвало да продължат да подменят старите си касови апарати, а също и да обновят софтуера на по-новите си фискални устройства, написа вестник Kathimerini.

Тази смяна се съчетава с желанието на държавното управление, както и приходната организация на Гърция да свърже към 500 000 в онлайн система фискалните устройства допустимо най-скоро.

Една от аргументите е, че много компании в южната ни съседка одобряват картови заплащания през POS терминали, само че не издават по едно и също време с това и по този начин на процедура този оборот може да се укрие.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гърция ще вкара в стопанската система си нова инжекция от 6,8 милиарда...

От икономическото министерство акцентират, че главната цел на ограниченията е да може да се следи оборотът на компаниите в действително време, като по този метод се ускори прозрачността и битката против укриването на налози.

До 31 август подмяната би трябвало да бъде осъществена от компаниите, отчели брутни доходи над 100 000 евро през 2019 година За тези доходи до този предел срокът е 30 септември, а за всички останали последният период е краят на октомври.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР