До края на месеца ще видим най-доброто от световното кино

...
До края на месеца ще видим най-доброто от световното кино
Коментари Харесай

Тази вечер започва филмовият фестивал Киномания“

До края на месеца ще забележим най-хубавото от международното кино и министър председатели на най-новите български филми.

Филмът „ Безкрайната градина “ на режисьора Галин Стоев даде начало на тазгодишното издание. Кои са другите акценти в програмата обобщава Айше Сали.

Дебютният филм на Галин Стоев „ Безкрайната градина “ даде началото на тазгодишното издание на „ Киномания “. Галин Стоев е прочут от театралната сцена и му следва да стане шеф на театъра в Тулуза. Във кино лентата ще забележим и последната роля на Никола Анастасов, който ни напусна през предходната година.

Филмът демонстрира София по хубав и европейски метод, само че има и всичко от нашия живот.

Другите забавни български заглавия са „ Лили рибката “, в който взе участие Татяна Лолова, както и филмът „ Да живее България “ на Адела Пеева, който слага значим акцент върху зараждането на национализма.

Един различен предстоящ филм ще забележим на следващия ден - „ Матилда “. Това е филмът за съветския император Николай II, който си навлече забрани и отвращение в Русия, само че и над един милион фенове.
 Филмът за прощалното турне на Buena Vista Social Club в програмата на Киномания Филмът за прощалното турне на Buena Vista Social Club в програмата на Киномания
Документалният филм за именитата кубинска група Buena Vista Social Club и нейното прощално турне е измежду музикалните бижута на Киномания, оповестяват...

„ Киномания “ има и своите обичаи - една от тях е да участва филм на Уди Алън. Тази година той е „ Въртележката “, а музата на огромния режисьор е Кейт Уинслет.

Втората традиция е обвързвана с фестивалите от Лазурния бряг. Тази година има три кино лентата от Кан, а единият от тях е „ Призраците на Измел “, с който беше обещано началото на 70-ото издание на фестивала в Кан. В него взе участие Марион Котияр. Следващият филм е „ 120 минути “.

Важно място във фестивала „ Киномания “ заемат филмите, отдадени на велики персони - ще забележим филми за музика, филм за Далида, както и за прощалното турне на „ Буена виста сошъл клуб “.

Фестивалът ще продължи до 30. ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР