До края на месец май тази година Министерството на здравеопазването

...
До края на месец май тази година Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Готвят три варианта за промяна в модела на здравеопазване

До края на месец май тази година Министерството на здравеопазването ще предложи три разновидността за смяна на модела на ръководство в бранша. В момента се създават два от тях, следва да стартира и работа по трети, след което ще се организира публично разискване, заяви във Варна отрасловият министър Кирил Ананиев. Така ще се вземе решение кой модел е най-работещ без да се вършат внезапни придвижвания в системата.

Във всеки модел пациентът ще има значима роля, увери Ананиев. Към неосигурените ще се подхожда според от повода, заради която не са постоянни. Социален фонд ще заплаща осигуровките на тези, които нямат опция да ги покриват сами, добави министърът.

Около 500 млн. лв. са отговорностите на лечебните заведения у нас, заяви още той и увери, че министерството към този момент е подхванало дейности за стабилизиране с оздравителни проекти. 73 млн. лв. от задълженията на Здравната каса ще бъдат разплатени през тази година, а останалите ще бъдат чистени разсрочено следващата година, уточни Ананиев.

По негови думи до края на годината би трябвало да бъдат подготвени модулите на Националната здравна осведомителна система, а следващата година следва оповестяване на социална поръчка за построяването й. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР