До края на годината времето ще остане динамично, променливо, с

...
До края на годината времето ще остане динамично, променливо, с
Коментари Харесай

Ще има ли сняг за Коледа и Нова година?

До края на годината времето ще остане динамично, изменчиво, с чести разстройства. Ще има краткотрайни снежни интервали, като в планините снежната завивка ще продължи да се усилва.

Преминаващият тези дни средиземноморски циклон се чака да се изнесе в източна посока. В петък денем ще има по-интензивни превалявания от сняг в Стара планина и в Родопите. По-слабо ще превали в Предбалкана, някои елементи на Дунавската низина и на места в Североизтока. До вечерта преваляванията ще спрат съвсем на всички места. Вятърът ще е леден, северен, с по-силни пориви в Източна България. Дневните температури ще са от 1 до 5-6 градуса.

Почивните дни ще са с променлива облачност, с мъгли и ниски облаци в часовете на разсъмване, и разкъсвания след обяд. Валежи не се чакат. Едва в неделя следобяд и по здрач е допустимо да превали сняг на изолирани места по планините в Западна България. Вятърът в събота ще остане северен с по-силни пориви по крайбрежието, в неделя ще е относително безшумно. Температурите заран - сред 2-3 над нулата и 2-3 под нулата. В топлите часове на съботата – сред 2 и 7 градуса, в неделя – с градуса-два по-топло.

От 10 до 13 декември ще прониква по-топъл въздух. Валежи няма да има, а следобедните температури ще се покачат до интервала 10-15 градуса. В средата на месеца (14-16 декември) ще има валежна конюнктура около леден атмосферен фронт. Очакват се превалявания от дъжд, които бързо да минават в сняг.

След това, до 20 декември, времето ще е по-спокойно, само че ще остане студено с дневни температури сред 0 и 5-6 градуса. В дните преди Коледа ще е още по-студено с изгледи в някои региони термометрите да паднат до минус 10 градуса. Потенциал за снеговалежи има към 20-21 декември.

С цялата конвенционалност на дълготрайните прогнози, за Коледа вероятността да вали сняг е дребна. Между Коледа и Нова година капацитетът за превалявания е по-голям, само че пък температурите ще се покачат, което ще вдигне снежната граница към планините и ще ограничи зоните с превалявания от сняг.

Каква е прогнозата за вашия район може да видите .
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР