До края на годината в София ще тръгнат първите 20

...
До края на годината в София ще тръгнат първите 20
Коментари Харесай

Първите електрически автобуси ще тръгнат в София до края на годината

До края на годината в София ще тръгнат първите 20 електрически рейса, заяви на проведената от " Капитал " конференция " Електрическата подвижност и бъдещето на градската подвижност " заместник-кметът по превоза Евгени Крусев. Той добави, че проектите са транспортните средства на ток да заменят всички дизелови по избрани линии.

Електробусите ще са на акумулатори, като ще могат да изминават до 400 километра на ток при цена на " горивото " 18 лв. на 100 километра. При дизелов рейс, цената е 80 лв. за изминаване на същата отдалеченост.

За момента проектите на Столична община са да закупи общо 30 електрически рейса. През 2016 и 2017 година общината тества пробно модели на ток на разнообразни производители, като измежду тях имаше и такова, получаващи ток от кондензатори, а не от акумулатори.

Евгени Крусев напомни още, че общината има проект за създаване на 64 нови зарядни станции, като на нея са посочени местата, където има техническа опция те да бъдат направени. Той добави още, че се изследва и непознатия опит в построяването на общинска услуга за споделена подвижност.

Евгени Крусев уточни, че главен акцент в тактиката на София за понижаване на замърсяването на въздуха е стартирането на третия метродиаметър. С неговото довеждане докрай подземната железница ще се употребява от половин милион души. В същото време трафикът ще намалее с 10% в целия град и до 30 на 100 в зоните, покрити от метрото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР