До края на годината молбите за закрила могат да достигнат

...
До края на годината молбите за закрила могат да достигнат
Коментари Харесай

Никола Казаков: Отказваме закрила на икономическите имигранти

До края на годината молбите за протекция могат да доближат до 15 000. В момента бежанците, които са в България, са от Сирия, Ирак и Афганистан. Имаме и 300 индивида от Пакистан, сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV шефът на Агенцията за бежанците Никола Казаков. Той добави, че спрямо 2014 година броят на иракчаните, които търсят протекция, се е нараснал четири пъти и в този момент надвишават 2 500 души.
"Всички настояват, че бягат от войната, само че при изявлението се обяснява. Установяваме кои са стопански и кои търсят протекция. След като установим, че е стопански преселник, му отхвърляме закрила”, уточни той.

Казаков заяви още, че все още потенциалът на организацията е напълнен на 48%. Имаме още 52% фонд за запълване. Имаме подготвеност за към 1 000 души”, сподели още шефът на ДАБ.
Той съобщи, че с главно и без обучение са към 80% от бежанците. „ Децата и родителите не желаят да се записват в български учебни заведения. 893 деца има в центровете. Само осем са се записали да учат”, акцентира той.

Текст: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР