До края на август Делта мутацията ще причинява 90% от

...
До края на август Делта мутацията ще причинява 90% от
Коментари Харесай

Делта мутацията: защо през лятото може да стане опасно

До края на август Делта разновидността ще предизвиква 90% от новите случаи на болест с ковид в Европейски Съюз, предвиждат от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC). " Много евентуално е през лятото Делта разновидността да се популяризира интензивно, изключително измежду младежите, които не са имунизирани ", акцентира Андреа Амон, ръководителка на ECDC. Това може да аргументи висок риск от болест, тежко протичане на COVID-19 и даже гибел при хората от рисковите групи, които към момента не са получили всички дози от имунизацията, споделя още тя.

Според ECDC, Делта разновидността, която бе записана за първи път в Индия и в началото носеше името индийска разновидност, е с 40% до 60% по-заразна от английската разновидност - така наречен Алфа разновидност.

40% от хората на 60 години не са изцяло имунизирани

За да се ограничи разпространяването на мощно заразната разновидност B.1.617.2, е " доста значимо имунизационните акции да вървят с цялостна мощ ", изясняват от ECDC. Засега в Европейски Съюз към 30% от хората над 80 години и към 40% от хората над 60 години не са изцяло имунизирани, споделят от Службата. А както изяснява ръководителката ѝ Андреа Амон, съгласно наличните до този миг данни, хората, имунизирани единствено с първата доза, също могат да се заразят с Делта разновидността. Добрата вест е, че при сложени две дози, т.е. цялостна имунизация, отбраната против индийската разновидност е висока.

В тази връзка ECDC предизвести страните от Европейски Съюз да внимават с разхлабването на рестриктивните мерки. Защото това " би могло да докара до доста бързо доста повишаване на инфекциите при всички възрастови групи ". А вследствие на сходно развиване може още веднъж до се стигне до растеж в броя на хоспитализациите и смъртните случаи, сходно на равнището от есента на 2020, в случай че не се подхващат спомагателни ограничения, споделят специалистите.

В Германия съвсем всеки трети към този момент има цялостна имунизационна отбрана, нужна за предотвратяване от болест и/или тежко протичане на COVID-19. И по-конкретно: 26,9 милиона души в Германия са изцяло имунизирани. А общо 43 милиона души са получили най-малко първата доза от имунизацията, което дава отговор на 51,6% от популацията.

Бъдете внимателни!

Във връзка с идната лятна почивка специалистите предизвестяват да бъдем изключително внимателни. Сабине Дитмар, говорителка по здравните въпроси на немските социалдемократи, споделя: " Всички заслужаваме отпуска, само че не ви поучавам да пътувате в рискови райони. " Междувременно броят на новите инфекции с Делта разновидността в Германия мощно набъбна. Само за една седмица е записано двойно повишаване. От 7 до 13 юни тези инфекции са представлявали 15,1% от общия брой на случаите. Седмица преди този момент равнището на инфекциите с Делта разновидността е било 8%. А две седмици по-рано е ставало дума за 4%. Експерти се притесняваха точно от сходно удвояване в седмичен интервал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР