До Коледа 50 почти неизползвани бронетранспортьора (БТР) FV103 Spartan, доскоро

...
До Коледа 50 почти неизползвани бронетранспортьора (БТР) FV103 Spartan, доскоро
Коментари Харесай

Made in UK: 50 бронетранспортьора заминават за Украйна до Коледа

До Коледа 50 съвсем неизползвани бронетранспортьора (БТР) FV103 Spartan, до неотдавна благосъстоятелност на английската войска, които сега се намират в хранилища на секретни места в Обединеното кралство, ще дойдат на фронтовата линия във войната на Украйна с Русия в точния момент за най-тежките зимни условия, разкри в. " Гардиън ".

Прехвърлянето на най-големия сходен БТР за Украйна не се дължи на английската благотворителност, нито на украинското министерство на защитата.

Вместо това той е най-новият образец за невероятния мащаб и скоростта на акциите за групово финансиране, които зареждат украинската войска от първите дни на войната.
 Англия не разрешава услугите за превоз на съветски нефт
Англия не разрешава услугите за превоз на съветски нефт

Мярката влиза в действие от 5 декември

Призивът за набиране на средства за бронираните транспортни средства - под мотото " Вземете ги всички " - беше насочен едвам в сряда от благотворителната фондация " Серхий Притула ", кръстена на своя създател, известен комедиант и ефирен водещ със забележителен брой почитатели в интернет.

Очакваше се сумата от 5,5 млн. $ (4,8 млн. паунда), нужна за огромната покупка, да бъде обезпечена в границите на една седмица .

В рамките на девет часа половината от средствата бяха обещани от донори, вариращи от частни лица до огромни украински корпорации и по-малки компании, като да вземем за пример компанията за спално долни дрехи World of Mattresses.
 Англия глоби още четирима съветски олигарси
Англия глоби още четирима съветски олигарси

Двама от тях са доближени до Роман Абрамович

Парите бяха обезпечени, а логистиката за напредване на гъсеничните транспортни средства до калните равнини на Донбас в Източна Украйна към този момент е в ход .

Британската войска употребява FV103 Spartan от 1978 година насам, само че те последователно се извеждат от приложимост поради по-нови модели. 50-те продадени автомобила са в частни ръце и се твърди, че всеки от тях има по-малко от 10 000 благи.

Предишно публично подаяние от 35 броя Spartan от английското държавно управление се е оказало доста сполучливо на бойното поле .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР