До четвъртък Министерство на здравеопазването ще разработи . Този план

...
До четвъртък Министерство на здравеопазването ще разработи . Този план
Коментари Харесай

Ваксинационния план срещу COVID-19 готов още утре?

„ До четвъртък Министерство на здравеопазването ще създаде. Този проект ще бъде показан на идващото съвещание на Министерски съвет за одобряване, а през днешния ден определихме ръководител на Координационния съвет за осъществяване на Националния проект за координирането на имунизациите – проф. доктор. Красимир Гигов, ген. шеф на Българския червен кръст “, заяви на брифинг министърът на опазването на здравето.
„ Ваксините ще бъдат доброволни, всеки български жител, който пожелае да се имунизира, ще има тази опция. Ангажимент на Координационният съвет и на българското държавно управление е всеки един български жител, който пожелае да бъде имунизиран против, ще получи ваксина, такава, каквато пожелае “, акцентира още министърът и означи, че имунизациите, които ще дойдат в България ще са същите, както и в останалите страни от Европейски Съюз.
 Д-р Симидчиев: 10 000 пъти по-малко евентуално е да умреш, в случай че си имунизиран против COVID-19 Д-р Симидчиев: 10 000 пъти по-малко евентуално е да умреш, в случай че си имунизиран против COVID-19
Информативната РНК ваксина като на Moderna дава информация на човешката клетка по какъв начин да сътвори антитяло против избран вирус. В случая...
Да бъде основан Координациoнен съвет за осъществяване на Националния проект за имунизиране против COVID-19 предложи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов по време на постоянното държавно съвещание, което се организира посредством видеоконферентна връзка. Координационният съвет ще дава отговор за организацията, логистиката и съхранението на всички ваксини, които България ще получи, както и ще дефинира предпочитаните групи за имунизация.
Новото звено не анулира и не измества във връзка с предоставените му отговорности, а ще има основна роля при осъществяването на имунизирането. „ В петък би трябвало да е подготвен и съставът на координационния съвет. Той би трябвало да направи цялата логистика, 24 часа би трябвало с това да се занимава, с цел да може като пристигна имунизацията да сме подготвени още първия ден “ , съобщи министър председателят. Министър-председателят посочи, че всеки, който желае от системата на опазването на здравето, би трябвало да има опция за имунизация. „ Съсредоточете се първо в медицинския състав, в най-уязвимите групи “, добави Борисов.
Премиерът Борисов добави, че през днешния ден у нас идват 300 000 дози, който се ползва с други лекарства при лекуването на COVID-19. „ Така ще има за всеки един човек. Ремдесивир също има задоволително “, акцентира министър-председателят. Той разпореди всекидневно да се следи наличността на лекарствените артикули за лечението на пациентите с новия вирус.
На днешното съвещание на Министерският съвет беше признат също по този начин и Национален проект на Република България за подготвеност при пандемия. Това е програмен основополагащ документ за оправянето на страната с избрана. На тази основа за в бъдеще ще могат да се изготвят съответни пандемични проекти за справяне с съответни болести, в случай че обществото се изправи пред друга пандемия.
 Ангелов: Към момента пандемията ни коства над 2 млрд.лв. Ангелов: Към момента пандемията ни коства над 2 млрд.лв.
Към сегашния миг приблизителната сума за справяне с тази пандемия на територията на България минава 2 милиарда лева Това сподели министъръ...
Основната цел на Националния проект е да ограничи заболяемостта, да понижи смъртността от пандемичната зараза и по едно и също време с това да обезпечи оптимални благоприятни условия за лекуване на заболелите. Разписана е организацията на дейностите, които са нужни за поддържанетo на действието на съществени за публичния живот браншове и служби, обезпечаването на информация за обществото по отношение на хода на пандемията и подхванатите ограничения. Документът ясно дефинира координацията сред секторите и другите административни равнища, като е посочено кой ще е виновен за всяка активност от стадиите на пандемията и това се трансформира според от нейната тежест и влияние. Предвидено е съществуващите структури и механизми за незабавен отговор в държавния и в частния бранш да се употребяват и за реакция при пандемия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР