До 7 май ще се приемат кандидатури за участие в

...
До 7 май ще се приемат кандидатури за участие в
Коментари Харесай

Включете се в хакатон на тема умен град и дом



До 7 май ще се одобряват кандидатури за присъединяване в хакатона Smart the cITy, пораждащ участниците в него да разработят планове за интелигентен град и интелигентен дом. Темата е една от най-актуалните измежду обществото в международен мащаб.

Организатори на Smart the cITy са SmartIT и Софтуерният Университет (СофтУни). От там акцентират, че надпреварата за софтуерни хрумвания е със обществена ангажираност и уредниците ще оказват помощ на плана финалист да се разпространява.

Журито, което ще прави оценка плановете ще бъде водено от от Светлин Наков, един от създателите на СофтУни, и Ивайло Кенов – дълготраен преподавател и софтуерен разработчик, както и екипа на SmartIT.

„ Това предизвикателство ще бъде забавно за същинските експерти в програмирането – изобретателни и с богат опит “, акцентира Наков. Участниците ще могат да дават своите оферти,свързани с подобряването функционалността на градския превоз, уличното осветяване, паркирането, решения за по-чист въздух, както и такива, които модернизират софтуерно дома.

Освен популяризирането на концепцията победител, уредниците от SmartITса планували и парична премия в размер на 3000лв. Събитието, на което финалистите ще пазят плановете си пред журито, ще се организира на 16 май в Софтуерния Университет.

За повече информация, посетете уеб страницата на хактона: smartthecity.smartit.bg.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР