До 64 след серията от мощни земетресения в Япония, съобщава

...
До 64 след серията от мощни земетресения в Япония, съобщава
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите след земетресението в Япония

До 64 след серията от мощни трусове в Япония, оповестява " Синхуа ".

Трусовете удариха централната префектура Ишикава през вчерашния ден следобяд, а тежки метеорологични условия попречиха избавителната работа.

Поредица от вторични земетресения в района - един с магнитуд 5,6 по Рихтер тази заран и един с магнитуд 4,6 през вчерашния ден вечерта - раздрусаха полуостров Ното.

Пълният мащаб на обстановката остава незнаен, защото руините и блокираните пътища към момента попречват интервенциите по търсене и избавяне - два дни след точно на Нова година, което аргументи огромни вреди и пожари в град Ваджима в Ишикава.
 Най-малко 55 души са починали след земетресението в Япония Обновена
Най-малко 55 души са починали след земетресението в Япония

Бедствието нанесе и големи материални вреди

Японската метеорологична организация издаде п редупреждения за евентуални кални свлачища за префектура Ишикава с периодически валежи, които се чакат до четвъртък в засегнатите от бедствието региони, в това число някои откъснати села. Издадено е предизвестие за мощен дъжд за най-засегнатия град Ваджима.

Ден след сред аероплан на Японските авиолинии и аероплан на японската брегова защита, пренасящ филантропични артикули, на летище Ханеда в Токио, министър председателят Фумио Кишида съобщи, че случаят не оказва въздействие върху работата по оказване на помощ и превозването на филантропична помощ до регионите напредва.

След земетресението близо 34 000 семейства в префектура Ишикава към момента нямат електричество.

Властите оповестяват, че не престават да получават сигнали за вреди и за няколко случая на хора, затрупани под срутени здания в засегнатите от земетресението региони.

Въпреки че японската метеорологична организация анулира всички предизвестия за цунами в Японско море след земетресението, управляващите предизвестиха, че през седмицата може да се появят мощни вторични земетресения , изключително през идващите два до три дни.
 Япония изтегля 100 000 души след мощното земетресение
Япония изтегля 100 000 души след мощното земетресение

Земетресение бе с магнитуд 7,6 по Рихтер и последвало цунами удариха страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР