До 60 работни дни неплатен отпуск само за 2021 година

...
До 60 работни дни неплатен отпуск само за 2021 година
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат 60 дни неплатен отпуск за 2021 г. да се признават за осигурителен стаж

До 60 работни дни неплатен отпуск единствено за 2021 година да се признават за. Това оферират депутати от ГЕРБ сред първо и второ четене на плана за бюджет на (ДОО) за идната година.
Предложението е поради изключителната епидемиологична конюнктура и рестриктивните мерки за работа, които се постановат на част от заетите.
Депутатът от Движение за права и свободи предлага тежестта на 1 година застрахователен стаж да нарасне от 1,2 на 1,3, което да обезпечи и нарастване на пенсиите с 10 % като всички пенсии се усилят и по швейцарското предписание с 5 % от още от първи януари.
Идентична смяна, като импортираната от Движение за права и свободи, оферират и депутати от Българска социалистическа партия плюс преизчисляване на пенсиите с осигурителния приход от 2016 година, с цел да се понижи разликата сред старите и новите пенсии.
Социалистите оферират още да се усили от сегашните 12 лева на 17,50 лева, а за гледане на дете през втората година компенсацията нарасне на 650 лева
С бюджета на ДОО се плануват и промени в Социално-осигурителния кодекс.
 И след 2021 година осигуряващите се в частни пенсионни фондове, могат да трансферират средствата си Национален осигурителен институт И след 2021 година осигуряващите се в частни пенсионни фондове, могат да трансферират средствата си Национален осигурителен институт
И след 2021 година хората, които се обезпечават в частни пенсионни фондове, ще могат да трансферират средствата си в Националния осигурите...
Предвид пропуснатата опция за огромен брой хора за смяна на обезпечаването от повсеместен пенсионен фонд във Фонд „ Пенсии “ пет години преди възрастта за пенсиониране, се предлага от януари до юни следващата година всички, които са пропуснали този период, да могат да упражнят това свое право.
В същия интервал тези, на които към този момент е отпусната пенсия, без да са трансформирали обезпечаването си, ще могат да изискат преизчисляването ѝ без понижението с 20%, в случай че трансферират във Фонд „ Пенсии “ средствата от самостоятелните партиди на фондовете.
Това са военни, служители на реда, пенсионери от службите и правосъдната система. Отново за същите категории се планува, че в случай че оставят парите си в частните фондове, държавната им пенсия да се преизчисли с по-ниския коефициент на редукция, който ще е в действие от следващата година и ще е към 10 на 100.
При тази догадка те ще получат втората си пенсия от универсалния фонд, когато навършат общата пенсионна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР