до 60 дни, използван през 2021 г., да се признава

...
до 60 дни, използван през 2021 г., да се признава
Коментари Харесай

Признават за стаж 60 дни неплатен отпуск

до 60 дни, употребен през 2021 година, да се признава за трудов стаж при пенсиониране. Такава смяна през Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване внесоха депутати от ГЕРБ преди второто му гласоподаване в Народното събрание. Мотивите са, че ограниченията за битка с ковид ще продължат и през идната година и по този начин ще се подсигуряват правата на служащите.

Друго предложение на ГЕРБ касае ранните пенсионери, които получават понижена пенсия от Национален осигурителен институт, поради присъединяване им във втория дирек. Предлага се техните пенсии да бъдат преизчислени от 1 септември 2021 година Това визира както военни, служители на реда и инвалиди, които към този момент са пенсионери, само че към момента не получават втората си пенсия, тъй като не са навършили нужната възраст.

Промени в КСО предлага и ръководителят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов. Те плануват пенсиите, отпуснати до 31 декември тази година, да се преизчислят още от 1 януари 2021 година, а не от 1 юли.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Неяснотите към втората пенсия и рецесията предстоящо доведоха...

Друго предложение е коефициентът за всяка година стаж, при пресмятане на пенсията, да се усили от 1,2 на 1,3. Друга концепция е да стане 420 лв. от следващата година, а не 380 лева, както е планувано в бюджета.

От Българска социалистическа партия пък оферират право на обществена пенсия да имат хората над 70 години, чийто приход е под обезпечения най-малък за страната през последните 12 месеца. Сега условието е подобен приход да потвърждават и членовете на фамилията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР