До 3 месеца Варна ще има функционираща система за видеонаблюдение

...
До 3 месеца Варна ще има функционираща система за видеонаблюдение
Коментари Харесай

До 3 месеца Варна ще има работеща система за видеонаблюдение и контрол на трафика

До 3 месеца Варна ще има функционираща система за видеонаблюдение и надзор на пътния трафик, заяви кметът на града Иван Портних на заседание, свикано от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП), поради заради растежа на жертвите от пътни произшествия в района от началото на годината, оповестиха от организацията.

По думите му това е система, построена преди години, за която е имало разногласия за собствеността с частната компания реализатор. " Сега всички проблеми са преодолени и към този момент се прави техническо проучване, с цел да може във допустимо най-кратки периоди тя да бъде интегрирана в цялостната система на видеонаблюдение на града. Очаква се тя освен да изиграе превантивна роля във връзка с придвижването по пътищата в града, само че и при следствие на закононарушения, защото има опция да разпознава регистрационни номера на транспортни средства и лица на хора ", добави кметът.

Според ръководителят на новата държавна организация Малина Крумова видеонаблюдението може да даде доста скъпа информация за организацията на трафика, проблемите, най-честите нарушавания и аргументите за произшествия в обитаемото място. " Трябва да се научим, че ролята на камерите не е единствено контролна – те би трябвало и могат да бъдат употребявани за предварителна защита, само че добитата информация би трябвало да бъде редовно преглеждана и оценена ", добави тя.

Според данните на локалната полиция в област Варна има съвсем двойно нарастване на починалите при пътнотранспортни катастрофи в съпоставяне със същия интервал на 2018 година - 24 против 14 души. Катастрофите с потърпевши скачат до 330, като ранените са 437 души.

Пътната полиция в региона ще концентрира старания в две съществени посоки – надзор на скоростта и шофиране след приложимост за алкохол. За тези 6 месеца органите на реда са записали над 23 хиляди нарушавания, а близо половината от тях (над 10 хил.) са били за превишена скорост. Проблем остава и използването на алкохол – от началото на годината са хванати 86 лидера да карат с над разрешеното наличие на алкохол в кръвта.

" Друга отрицателна наклонност е огромният брой произшествия в обитаемоте места. Това е проблем, по който ще продължим да работим с общините. Тук се надявам, че тази проактивност, която има Варна, ще бъде продължена и от другите общини в района ", сподели Малина Крумова. В градски условия са станали 230 тежки произшествия, а починалите пешеходци са петима.

Спешна смяна в организацията на придвижването на няколко конфликтни точки в района ще предприеме Областното пътно ръководство на АПИ. Шумна маркировка ще бъде положена на пътищата Варна - Добрич (при 9 км) и Варна - Оброчище (на 7 км). Кръгово придвижване ще бъде построено и на така наречен Долна Трака, а до неговото отделяне на място непрекъснато патрулира полицейски екип, с цел да не се позволяват произшествия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР