До 2027 г. всички уреди за дялово разпределение на потребената

...
До 2027 г. всички уреди за дялово разпределение на потребената
Коментари Харесай

Всички топломери и водомери с дистанционно отчитане от 2027 г.

До 2027 година всички уреди за дялово систематизиране на потребената от радиаторите топлоенергия, както и водомерите, би трябвало да са такива с отдалечено отчитане, реши в четвъртък Народното събрание, който утвърди на първо четене промени в Закона за енергийната успеваемост, регламентиращи условие на евродиректива след 25 октомври 2020 година да се конфигурират единствено от топломерите с отдалечено отчитане.

Според ръководителя на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов от ГЕРБ това ще докара до отпадането на прогнозните и изравнителните фактури за парно и издаването на ежемесечни сметки, както и ще се засичат кражбите на топлоенергия от съседи. По думите му след 2027 година всички топлофикации и ВиК ще бъдат длъжни да правят ежемесечно отчитане на потреблението.

Много пари се изразходиха за саниране на постройките, само че до момента нямаме разбор какъв брой сила е спестена при крайния клиент и какъв брой мощности можем да закрием или да минем на произвеждане на сила от други мощности, разяснява депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай.

Таско Ерменков от Българска социалистическа партия съобщи, че би трябвало да се намерения за стратегия за поетапната замяна на тези уреди с държавни средства.

Приетите текстове плануват създаване на национална тактика за обновяването на жилищния фонд до 2050 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР