До 2 г. затвор и глоба от 2000 до 5000

...
До 2 г. затвор и глоба от 2000 до 5000
Коментари Харесай

До 5000 лева глоба и затвор за горене на отпадъци искат от ГЕРБ

До 2 година затвор и санкция от 2000 до 5000 лв. за нерегламентирано горене на боклуци. Това гласят предложенията на ГЕРБ за промени в Наказателния кодекс за да се усъвършенства качеството на въздуха, които бяха импортирани в деловодството на Народното събрание, заяви ДарикНюз.
Още през вчерашния ден кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че дружно с депутатите от ГЕРБ приготвят ограничения против горенето на отпадъци като част от оправянето с казуса с мръсния въздух в столицата.
В по-маловажните случаи наказванията за нарушителите, които горят отпадъци и замърсяват околната среда, ще бъдат пробация и санкция до 1000 лв.. Кое наказване ще се ползва, ще преценя съдът, прецизираха вносителите на законопроекта Красимир Ципов и Анна Александрова.
Това е допълнение на съществуващите текстове на Наказателния кодекс, за които се постановат и по-тежки санкции за юридически лица, които ръководят непозволено боклуци. Във импортираното предложение става дума за действие, когато се замърсява въздуха и се горят боклуци, и ще се стигне до наказания, когато се образува наказателно произвеждане, потвърди се това незаконно действие, внесе се обвинителен акт в съда и съдът постанови съответното наказване. Преценката за наказването дали да наложи отнемане от свбоода, или санкция е на съда, изясни Ципов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР