До 15-и ноември продължава изданието на Есенния салон на изкуствата

...
До 15-и ноември продължава изданието на Есенния салон на изкуствата
Коментари Харесай

Още от Есенния салон на изкуствата във Варна

До 15-и ноември продължава изданието на Есенния салон на изкуствата във Варна. В богатата стратегия са включени министър председатели на книги, театрални министър председатели, концерти и изложения. 

Като част от събитието артсалонът на Радио Варна беше хазаин на изложбата „ Дмитрий Шостакович в България “. Изложбата отбелязва с кино фрагменти за 115-годишнината от рождението на един от най-знаменитите композитори на XX век Шостакович. Той създава хибриден жанр, съчетавайки в работата си разнородни музикални техники. Освен експозицията, имаше прожекция и на къс филм. В изложбата са показани визитите на Шостакович в България, споделя Антония Йовчева – Директор в Дирекция " Култура и духовно развиване " към Община Варна, които са и уредниците на събитието:

„ Изложбата показва гостуванията на Шостакович в България, които са 1958 година и 1965 година, това е план на Русе. Каква е варненската връзка? – През 1958 година, с изключение на в София и в Пловдив, Шостакович идва и във Варна, посещава варненските забележителности и курорти и се намира се и с именития ни композитор Панчо Владигеров, участва на подготовки на Варненския симфоничен оркестър. Второто идване е през 1965 година, когато той слага в Русе операта си „ Катерина Измаилова “. Единствено любителски фрагменти са открити от това посещаване. Изложбата ще гостува и в столицата, и във Фоайета на Театрално – Музикалния Продуцентски център във Варна. “

В програмата следва да се открие и галерия, отдадена на стоте факсимилета на офорти от Рембранд, с неповторима резолюция и удивителен рисунък в изложба „ Аспарухово Арт “. Предстои и премиерата на книгата „ Анкета с Никола Радев “, както и театралната премиера на Разградския спектакъл – комедийния театър „ Частица обич “.

Повече за акцентите в програмата чуйте в звуковия файл от диалога на Ангелина Грозева с Антония Йовчева – Директор в Дирекция " Култура и духовно развиване ", към Община Варна, които са и уредниците на събитието.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР