До 14,30 часа 45 души са потърсили спешна медицинска помощ

...
До 14,30 часа 45 души са потърсили спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

38 души от протеста са минали през спешна помощ, обгазени са и журналисти

До 14,30 часа 45 души са потърсили незабавна здравна помощ поради митингите през днешния ден в столицата. Това заяви доктор Данчо Пенчев, началник на РЗИ-София. Пострадали са и протестиращи, и служители на реда. Шестима души са приети в болница.

Към 15,15 часа през незабавната помощ са минали 38 от случаите , заяви доктор Георги Гелев, шеф на Спешната помощ в София.

Във токсикологията на ВМА е признат обгазен протестиращ. Шестима са прегледани в „ Пирогов “, шестима в ИСУЛ, 17 – на място.

Има и шестима арестувани потърпевши, които са в 1-во, 3-то и 5-то РПУ.

Две коли за спешна помощ непрестанно са били на място на митинга, а други 7-8 екипа са откарвали потърпевши в разнообразни лечебни заведения.

Редица публицисти пострадаха при конфликтите пред Народното събрание преди обяд. Репортерът на БНР Николай Христов беше обгазен, пострадаха екипи на БТВ. Репортерът на Българска национална телевизия Николай Минков е получил спазъм след неведнъж обгазяване. Той е откаран с кола за спешна помощ до ИСУЛ и към този момент е в положително положение

„ Внезапно, откакто приключи директното ми включване в обедната емисия – второ подред, т.е. в края на емисията, получих извънредно мощна болежка в региона на очите. В целия си умишлен живот такава болежка не бях получавал. След което ми се губи не знам какъв брой време, нещо, което съумях да записвам като спомен, беше кола за спешна помощ. Няма никаква визия кой ми е оказал помощ, не знак какво се случи, след това сътрудници ми споделиха, че съм получил спазъм и се е наложило да ми раздерат ризата. Аз бях по средата на „ огневата линия “. Нямам визия от кое място се появи тази течност, съгласно мен това беше съвсем рутинно деяние “, описа Минков пред БНР.

Видеокадри демонстрираха, че по време на днешните митинги към Партийния дом лютиви спрейове употребиха и протестиращи, и служители на реда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР