ДНК - носител на наследствеността: структура, функции и биосинтеза. Тази

...
ДНК - носител на наследствеността: структура, функции и биосинтеза. Тази
Коментари Харесай

Кандидат-студентите по биология в СУ пишат за ДНК

" ДНК - притежател на наследствеността: конструкция, функционалности и биосинтеза ". Тази тематика се падна на кандидат-студентите по биология, които държат изпит в Софийски университет " Св. Климент Охридски ".

В 9 часа в 272-ра публика на Ректората на Софийския университет Калина Генова от Бургас изтегли тематиката, по която ще пишат 626 претенденти, подали заявление за явяване на изпита по биология.

Иван Йовков от Смолян изтегли вид № 1 на тестa.

Председател на изпитната комисия е доцент Петя Христова от Биологическия факултет.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова поздрави кандидат-студентите и изрази убедеността си, че се явяват на изпита чудесно готови и ще покажат познания на високо равнище. Тя им пожела сполучлива работа и наесен да бъдат студенти на 130-годишния Софийски университет.

Деканът на Биологическия факултет доцент Стоян Шишков също приветства претендентите. Той изрази увереността си, че те ще покажат всичко, което са научили, и пожела триумф.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да аплайват след сполучливо положен изпит, са: Оптометрия; Учител по естествени науки в съществена степен на образованието; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и запазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и стабилно развитие; Биология и британски език; Агробиотехнологии; Геология; Физическо образование и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия.

С сполучливо положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да аплайват за компетентност " Фармация ".

В 9 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика стартира и конкурсният изпит за компетентност " Музикални медийни технологии и тонрежисура ". Кандидат-студентите, които са подали заявление за явяване на изпита, са 16.

Конкурсният изпит се организира под формата на събеседване, на което кандидат-студентите показват портфолио с медийни реализации. Портфолиото може да бъде показано в разнообразни разновидности - аранжименти, звукозаписни планове, рекламни клипове, ремикси и други. Материалите се показват на общоприет звуконосител или персонален преносим компютър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР