Дни след въвеждането на вечерния час заведения бойкотират забраната и

...
Дни след въвеждането на вечерния час заведения бойкотират забраната и
Коментари Харесай

Бойкотът на заведенията: 8 от 10 проверени работеха в нарушение в петък вечер в София

Дни след въвеждането на вечерния час заведения бойкотират възбраната и работят на цялостен потенциал даже и след среднощ.

От 10 тествани заведения в София в петък вечер, единствено две са спазили здравните ограничения и възбраната за работа след 23 часа. Това откриха взаимно РЗИ и екип на bTV.

Санкциите за нарушение на вечерния час са следните: за физически лица стигат до 1000 лв., а за юридически до 2000 лв..

На първото тествано място клиентите не се тормозят, че не съблюдават рестриктивните мерки, а други отхвърлят, че са се запътили към отворени питейни заведения.

" Самото заведение не би трябвало да работи, това е главното нарушаване ", съобщи Радка Проданова, контрольор от РЗИ-София.
Снимка: bTV
Оказва се, че и второто тествано място отхвърля да съблюдава вечерния час, а посетителите споделят, че не се тормозят от вируса.

Собствениците изясняват, че не могат да изгонят клиентите си, само че не ги обслужват след 23 часа.
Снимка: bTV
" Те просто не пожелаха да съблюдават работното време, което ни е наложено от властта ", сподели притежателят Дениз Александров, а шефът Слав Найденов добави, че " нямат пълномощия да ги изгонят ".

" Те са си платили за потреблението в обекта и нямаме правото да ги гоним, откакто те са си заплатили за този престой. Ние сме си издали сметките в 23:00 ч. и сме завършили работа с тях ", добави Александров.

На три от тестваните заведения бяха връчени актове, а при пет предложения за връчване, защото не е открит отговорник за обекта. За цялата седмица в София са установени над 260 нарушавания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР