Дни след като навършва 28 години, Стоян Стоянов преживява тежък

...
Дни след като навършва 28 години, Стоян Стоянов преживява тежък
Коментари Харесай

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Млад мъж се нуждае от средства, за да проходи

Дни откакто навършва 28 години, Стоян Стоянов претърпява тежък исхемичен инсулт, след който получава затруднения на централния мозък и от този момент е прикрепен на легло със 100% парализа, оповестява.

На 26 октомври 2013 година му е направена операция за унищожаване на хематом. След интервенцията Стоян изпада в медикаментозна кома за един месец. През януари 2014 година младият мъж претърпява втора интервенция за унищожаване на черепа и слагане на титанова мрежа на негово място. След интервенциите се постанова да му бъде сложена трахеостома и траехална канюла, през която да се храни. Отнема му година, с цел да стартира да се храни независимо. Той се нуждае от всекидневна рехабилитация , само че фамилията му съумява да я обезпечи единствено 10 дни в месеца, които са доста малко за неговото положение.

Има апарат, който оказва помощ на хората с тежки двигателни проблеми да проходят още веднъж. Нарича се локомат робот. Той изпраща сигнали до мозъка, посредством непрекъснато повтарящи се извършения, тъй че да го накара да преработи тези сигнали вярно и да ги трансформира в придвижвания. От турската клиника „ Memorial Bahcelievier Hospital ” са се съгласили да поемат лекуването на Стоян и дават оферта на стойност 42 000 евро, която включва тримесечен престой с всекидневно провеждащи се рехабилитация и физиотерапия, както и превоз с кола за спешна помощ от границата. До турската граница ще бъде превозен с друга кола за спешна помощ, за която би трябвало да бъде заплатена сумата от 3000 лв..

С помощта на локомата, има действителен късмет положението на Стоян да се усъвършенства. 

„ Моля всички Вас, познати и непознати другари, не оставяйте бъдещето на Стоян да се реши от неналичието на пари. Заедно можем да съберем нужните средства, с цел да може той да проходи още веднъж. Благодаря на всеки, който ще се отзове и ще помогне на брат ми да се възвърне ”, споделя сестра му Силвия.

Ако желаете да помогнете на младия мъж, може да го извършите чрез  или като преведете средства по следната сметка:

Дарителска сметка:

Сметка в лв.: BG45STSA93000026414999

BIC:STSABGSF

Сметка в евро: BG95STSA93000026415069BIC:STSABGSF

Банка: ДСК

Титуляр: Стоян Емилов Стоянов
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР